Πρώτη ενημέρωση 10:12

Σταματά κάθε αθλητική δραστηριότητα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, καθώς σήμερα το πρωί η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση στο Εθνικό στάδιο και επίκεται το κατέβασμα των διακοπτών και στο Εθνικό Κολυμβητήριο στην Νέα Χώρα.

Και όλα αυτά εν μέσω του θέρους όπου εκατοντάδες Χανιωτόπουλα χρησιμοποιούν τις κρατικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων.

Ο λόγος είναι μια οφειλή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων προς την επιχείρηση της τάξης των 80.000 ευρώ.

Όμως ήδη το ΕΑΚ έδωσε στην ΔΕΗ ως έναντι 18.000 ευρώ και όπως εξηγεί στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του ΕΑΚ κ. Ιπποκράτης Μανιουδάκης :

«Υπάρχει μια οφειλή στην ΔΕΗ της τάξης των 80.000 ευρώ περίπου. Προ ημερών και μετά από τρείς μήνες που είχαν παγώσει τα πάντα λόγω εκλογών, μας ήρθε η πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης. Από αυτή δώσαμε ένα αναλογικά μεγάλο ποσό του ύψους των 18.000 στην ΔΕΗ.

Περιμένουμε τις επόμενες εκταμιεύσεις για να εξοφλήσουμε και το υπόλοιπο χρέος, αλλά παρόλα αυτά η ΔΕΗ επιμένει να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως γίνεται κατανοητό, σε αυτή την περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και των «Βενιζέλειων» αγώνων που γίνονται την Τετάρτη 4 Ιουλίου».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μανιουδάκης παρά τις εκκλήσεις και τις διαβεβαιώσεις πως τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβληθούν αμέσως μόλις εκταμιευθούν οι επιχορηγήσεις της ΓΓΑ προς το ΕΑΚ, οι αρμόδιοι επιμένουν στην άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Και βέβαια – για πολλοστή φορά – με τον τρόπο αυτό η ΔΕΗ αποδεικνύει στην πράξη πως έχει απολέσει τον χαρακτήρα της «κοινής ωφελείας» και λειτουργεί ως μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση που αποσκοπεί στην κερδοφορία και μόνο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Κύδων κ. Σάκης Βουβάτσος δήλωσε στο Flashnews.gr ότι οι διεθνείς αγώνες στίβου "Βενιζέλεια 2012" θα γίνουν κανονικά τηνΤετάρτη 4/7 με την συμμετοχή πολλών μεγάλων αθλητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διακοπή στη ηλεκτροδότηση θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και αύριο θα αποκατασταθεί.


Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]