Τον τελευταίο καιρό, τροφοδοτούνται διάφορα blogs με πολυγραφότατα δημοσιεύματα, αναφερόμενα στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόσφατα εκλεγέντα Πρόεδρό του, Βαγγέλη Βενιζέλο.

Όλα τα κείμενα επώνυμα η ανώνυμα, έχουν σαν βασικό υπόβαθρο, ότι η εκλογή του Βενιζέλου στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ήταν η αρχή της κακοδαιμονίας του, η ακόμα, η αρχή του τέλους του.

Πολλοί έχουν παρακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια, όχι από μέσα, αλλά δίπλα από αυτό και κάθε φορά προσδιόριζαν τους στόχους τους, ανάλογα με το κατά που βρίσκονταν οι εντός του ΠΑΣΟΚ «φίλοι και γνωστοί» τους και ιδιαίτερα στις σχέσεις τους, με τις κατά περίπτωση ηγεσίες.

Καλές σχέσεις? καλό το ΠΑΣΟΚ, όχι καλές? κακό το ΠΑΣΟΚ, σε καλά πόστα οι φίλοι και γνωστοί? καλό το ΠΑΣΟΚ και τούμπαλιν.

Όμως όλοι αυτοί, που…. κάνοντας «εποικοδομητική κριτική» στο ΠΑΣΟΚ και στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρό του – πάντα για το καλό τους- κάνουν ένα τεράστιο λογικό άλμα, παραβλέποντας, σε ποια κατάσταση παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος και από ποιους, κάνουν σκόπιμα ένα λογικό άλμα, ταυτίζοντας το ΠΑΣΟΚ και την ιστορική του εξέλιξη, με το στάδιο που το ΠΑΣΟΚ καθημαγμένο, εξέλεξε Πρόεδρο τον Βενιζέλο.

Μπερδεύουν σκόπιμα, το κατακρεουργημένο πολιτικά, οργανωτικά και ιδεολογικά ΠΑΣΟΚ του 2012, με την ιδρυτική διακήρυξη, εξέλιξη αλλά και φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, όπως προσδιορίστηκε από τον Α. Παπανδρέου και δεν έχουν καν την ευαισθησία, να περιγράψει την πρόσφατη περίοδο 2004-2012 η έστω, το 2009- 2012, μιας και οι «φίλοι» και οι κατά καιρούς «γνωστοί» τους, έπαιζαν σημαντικότατο ρόλο σε όλες αυτές τις περίοδους.

Πολλοί επιχειρούν, μια ιστορική αναδρομή από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και λίγο πριν από αυτή, της 3η του Σεπτέμβρη 1974, όμως όλα αυτά που αναφέρονται, προέρχονται από πηγές που δεν ήσαν παρούσες, ούτε τον Αύγουστο του 1974, ούτε τον Σεπτέμβρη του 1974, παρουσιάστηκαν λίγο αργότερα, μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι λοιπόν ξεχνούν, ότι μετά τον Αύγουστο του 1974, ήρθε η 3η Σεπτέμβρη του 1974 και αμέσως τον Οκτώβρη του 1974, η προσχώρηση της Δημοκρατικής Άμυνας, στο ΠΑΣΟΚ.

Μπαίνοντας λοιπόν στον πειρασμό να σχολιάσω αρκετά κείμενα, σχεδόν ίδιου περιεχομένου και κοινού στόχου, θα συμφωνούσα ότι πράγματι, οι παλαιοκεντρώοι Βουλευτές αποχώρησαν και προχώρησαν στην ίδρυση της Ε.Κ-Ν.Δ, κάποιοι όμως, έμειναν στο ΠΑΣΟΚ.

Όλοι τους, λάμπρυναν με το ήθος τους την Δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ.

Γιάννης Αλευράς, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Παπαδημητρίου(Γάκιας), Γιώργος Σερπάνος, Θεοχάρης Μαναβής, Νίκος Βγενόπουλος, Βασίλης Ιντζες, κλπ. κλπ. όλοι άψογοι, ακόμη και οι μεταγενέστεροι, Σάκης Πεπονής, Τάσος Σεχιώτης, Χρήστος Μπασαγιάννης, Θεμιστοκλής Λούλης, Νίκος Ριζόγιαννης, Μερκούρης Κυρατσούς Μιχάλης Στεφανίδης και άλλοι και άλλοι….

Από την δεύτερη κατηγορία κυρίως, από αυτούς που προέρχονταν από την ΕΔΗΝ, τους Σοσιαλδημοκράτες, Λευτέρης Βερυβάκης, Λίλα Χρειστοφορίδου, Παναγιώτης Κρητικός, Κωστας Τριαρίδης, και άλλοι και άλλοι, όλοι άψογοι και αυτοί…..

Κι ας έρθουμε στην τρίτη κατηγορία, εδώ έχουμε μια μεγάλη ποικιλία, πάρα πολλοί άψογοι και συνεπείς, όμως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, πολύ «αριστεροί», που επιχειρώντας να κάνουν πράξη, την ρήση του μεγάλου τιμονιέρη ΜΑΟ, «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν», το επιχείρησαν, με την διαφορά, αντί να προκύψουν ανθισμένα λουλούδια, προκύψανε μισοανθισμένα…. «μπουμπούκια» και τι «μπουμπούκια»….

Τέτοια «μπουμπούκια», τα βρίσκουμε παντού, σε όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους.

Επάγγελμα? κομματικό στέλεχος, μόνιμης πολιτικής σχέσης με την οικονομία και το κράτος, «Διόσκουροι», σχέση με τα ΜΜΕ και κυρίως με αυτά της διαπλοκής? «σιαμαία». Βαποράκια δημοσιογράφοι, κρατικοκομματικοί επιχειρηματίες, Δικηγόροι και Δικαστικοί αλλά και εμπειρογνώμονες , προσφερόμενοι ανά πάσα στιγμή, για πάσα χρήση.

Όλα και όλοι, έχουν την δική τους αξία, όλα είναι διαπραγματεύσιμα.

Όλοι αυτοί λοιπόν , που σχεδόν καθημερινά αρθρογραφούν σε διάφορα μέσα, προσπαθώντας να αποδημήσουν το ΠΑΣΟΚ και την νέα του ηγεσία, θα μπορούσαν να γυρίσουν το σακάκι της καθωσπρέπειας ανάποδα, για να δούμε ολοι εμείς την «φόδρα», να βρούμε παλαιοκομμουνιστές και ακροαριστερούς, σοσιαλιστές, νεοκαπιταλιστές, επιχειρηματίες, τους διαπλεκόμενους στον χώρο της Δικαιοσύνης και από τις δύο πλευρές, της καθαρής και εισαγγελικής Δημοσιογραφίας, τους διάφορους τοπικούς άρχοντες της Διοίκησης και των Θεσμών, τους λεηλατητές του Δημοσίου χρήματος.

Εμπρός λοιπόν κύριοι της καθωσπρέπει δημοσιογραφίας, προσπαθήστε ως καλοί δημοσιογράφοι, να γυρίσετε το… σακάκι της κοινωνίας ανάποδα, να δούμε στη «φόδρα κάθε κομματικού σακακιού» και εννοώ όλων των κομμάτων και όλων των «κομματικών σακακιών», πόσοι «θησαυροί» κρύβονται, να βρούμε τους «κομματικούς θησαυρούς» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξαρτήτων και όλων των άλλων….

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, είχε την ειλικρίνεια να μιλήσει για την «φόδρα» του ΠΑΣΟΚ και όλοι εσείς του ξιφουλκήσατε.

Κάποιοι αναφέρονται στο σύνθημα, «κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι μια σφαίρα στην καρδιά του Ελληνικού λαού», που ο Γ. Μαύρος, το είπε στην προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης, για τις εκλογές του 1977, αυτό όμως, δεν εμπόδισε τον Γεώργιο Μαύρο αργότερα, να εκλεγεί και Ευρωβουλευτής και Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Μανώλης Γλέζος και ο Γιάννης Ζίγδης και ο Μάρκος Βαφειάδης και άλλοι και άλλοι, όπως και να ενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ προσωπικότητες, όπως ο Αντώνης Μπριλλάκης.

Και κάτι άλλο, υπάρχει ένα τεράστιο κενό και στην έρευνα και στην πολιτική ιστορία του τόπου, το τεράστιο κενό, αφορά την ίδια την ιστορία και την εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, που δυστυχώς, το ίδιο έχει αφήσει να το λεηλατούν διάφοροι περαστικοί στην ιστορία του, παριστάνοντας κατά καιρούς, τους γνήσιους γνώστες της .

Υπάρχει όμως η δυνατότητα να κάνετε μια προσπάθεια, για όσο ακόμα μπορεί να βρεθούν μερικοί ζωντανοί, καθαροί αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, με «σώας τα φρένας», όλης αυτής της διαδρομής και να γεμίσει το κενό.

Προσπαθήστε μπορείτε, αρκεί να το θελήσετε!!!

Είναι κάποιοι, που σκόπιμα επιχειρούν την ανασκολόπιση του ΠΑΣΟΚ, όπως είμαι σίγουρη, ότι κάποιοι συμμετέχουν στον «όμιλο υπεργολάβων» στα ΜΜΕ, είτε δημοσιογράφοι είναι αυτοί, είτε εκδότες, του ΣΥΡΙΖΑ η και της δραχμής!!

Αλλά ας αναρωτηθούμε όλοι και εμείς που διαβάζουμε και όλοι εσείς που γράφετε και κριτικάρετε, μπορεί σήμερα να τεθεί πολιτικό αίτημα, αποχώρησης και διάλυσης του ΝΑΤΟ και των πολιτικοστρατιωτικών συνασπισμών?

Μπορεί να τεθεί αίτημα η σύνθημα, «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»?

Μπορεί να τεθεί αίτημα, για νέου τύπου σχέσεις με την Τουρκία, όταν είναι ανοιχτό το Κυπριακό? και βλέπουμε πρόσφατα, τον ρόλο της Τουρκίας στην Συρία και στην λεγόμενη Αραβική Άνοιξη?

Δεν είναι κακό να μελετήσετε η να μελετήσουμε όλοι μας από την Αρχαία Ελλάδα, από την Αρχαία Αθήνα, αυτά που αφορούσαν την «Δήλειο συμμαχία» , θα διδαχθούμε όλοι μας πάρα πολλά.
Σήμερα κύριοι, δεν υπάρχει ούτε Τίτο, ούτε Ιντιρα Γκάντι, ούτε Τζούλιους Νιερέρε, ούτε Ραούλ Αλφονσίν, ούτε Ουλωφ Πάλμε, ούτε Σοβιετική Ένωση, υπάρχει όμως η νέα Ρωσία, η Κίνα του «Κομμουνισμού της αγοράς», υπάρχει ένας εντελώς διαφορετικός γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά, αλλά και παγκοσμιοποιημένος οικονομικά χώρος, από ότι πριν 30 η 40 χρόνια.

Σ αυτόν ζούμε, σ αυτόν επιδιώκουμε μια καλύτερη και ασφαλή κοινωνία, για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Μπορεί να τεθούν σήμερα θέματα, για την οικονομία και το κράτος, όπως θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες εποχές το ΠΑΣΟΚ σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, όπου η παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, δημιουργεί και δικαιώματα και υποχρεώσεις?

Μέσα σ αυτές τις συνθήκες λοιπόν, διαμορφώνει πολιτικές ένα σοσιαλιστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μιλάει για κοινωνικό συμβόλαιο, για κοινωνικό κράτος, για ομοσπονδιακή Ευρώπη, για ισοτιμία λαών, εθνών και κρατών, για πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση της Ευρώπης και συμμετέχει στις κατά περίπτωση αποφασιζόμενες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με τον διαμορφωνόμενο συσχετισμό ιδεολογικών, πολιτικών ,αλλά και εθνικών συμφερόντων.

Ας ανοίξει λοιπόν στην Ελλάδα του σήμερα, της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ένας διάλογος για τον σοσιαλισμό και την σοσιαλδημοκρατία, για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Την περπατησιά μας θα την βρούμε και το κορμί μας θα σταθεί και πάλι όρθιο, αρκεί να το θέλουμε όλοι και ειδικά εσείς οι άνθρωποι του τύπου..

Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου-Σουλαδάκη
Μέλος του ΠΑΣΟΚ και συμπορευόμενη συνεχώς, από την γέννησή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook