Το σύνθημα για τον επόμενο αγώνα της Εθνικής Νέων στο Euro U-19 έδωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Τσάνας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

– για την γεύση που αφήνει η ήττα από την Ισπανία

«Παρόλο που το μελετήσαμε, ακόμα ψάχνουμε γιατί είχαμε αυτή την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε τις πραγματικές μας ικανότητες. Με αυτή την ομάδα έχουμε φτάσει ως εδώ και αυτή την εικόνα περιμένουμε να έχουμε. Ίσως το πρώτο ημίχρονο να χρειάστηκε για τη προσαρμογή της ομάδας απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Η γεύση που μας αφήνει η ήττα είναι πικρή, όμως η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου μάς δίνει δύναμη να ελπίζουμε για το μέλλον. Αντιμετωπίσαμε μία αρκετά ποιοτική ομάδα και είχαμε κάποιες δυσκολίες».

– για το επόμενο ματς με τους Εσθονούς

«Το επίπεδο των ομάδων και των παικτών είναι τέτοιο που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι στο επόμενο ματς. Ένας παίκτης μετά τη λήξη ενός αγώνα κάνει την αυτοκριτική του και σκέφτεται τι θα μπορούσε να τον κάνει καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη του πρώτου παιχνιδιού».

– για το ματς Εσθονία-Πορτογαλία

«Προλάβαμε να δούμε ένα τέταρτο από το πρώτο ημίχρονο και ένα τέταρτο από το δεύτερο αυτού του αγώνα. Η Εσθονία είναι μία πολύ γυμνασμένη ομάδα, έχουν πολύ καλή αμυντική λειτουργία, όμως δυσκολεύονται στο επιθετικό κομμάτι. Ωστόσο, έχουνε παιδιά που είναι πολύ δυνατά. Θα μελετήσουμε καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο απέναντι στους Εσθονούς».

– για τις απουσίες του Σταφυλίδη και του Κουρμπέλη από το πρώτο ματς

«Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλοί παίκτες, όμως όταν σου λείπουν οι δύο βασικοί σου παίκτες τα δεδομένα αλλάζουν. Σε βάθος χρόνου, όμως, θα χρειαστούμε όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουμε στη διάθεσή μας και να δώσουμε ανάσες σε κάποιος άλλους».

– για τις δυνατότητες των παικτών του

«Και εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που παίρνουν εμπειρίες και γίνονται περισσότεροι υπεύθυνοι αγωνιζόμενοι στις ομάδες τους. Από τη στιγμή που τους δίνουν θέση οι προπονητές τους γίνονται καλύτεροι και δείχνουν ποιοι είναι έτοιμοι να πάρουν τις ευκαιρίες στο μέλλον. Πιστεύω ότι όλοι θα έχουμε μία συνέχεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια. Πολλά από τα παιδιά θα αποτελέσουν μέλη της Ανδρών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook