Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο κ. Κουράκη και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου απέστειλε η ένωση γονέων μαθητών δήμου Ηρακλείου, θέτοντας το ζήτημα της μη χρηματοδότησης τους για την κάλυψη ακόμα και των στοιχειωδέστερων λειτουργικών αναγκών.

Σύμφωνα με τον οικονομικό σχεδιασμό της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας , το Σεπτέμβριο του 2010 εκδόθηκε η τρίτη δόση για τα σχολεία του Δήμου που ανέρχεται στο ποσό των 542.000ευρώ και θα έπρεπε να έχουν πιστωθεί στα ταμεία των Σχολικών επιτροπών μέχρι τέλους του περασμένου έτους.

Κάτι τέτοιο ωστόσο παραμένει εκκρεμότητα, με τους γονείς να καλούνται συχνά να πληρώνουν από τη τσέπη τους καθημερινές ανάγκες των σχολείων όπως πχ. έξοδα θέρμανσης.

Ειδικότερα στην επιστολή τους η Ένωση Γονέων Μαθητών αναφέρει:

Αποτέλεσμα της μη χρηματοδότησης είναι τα σχολεία να χρωστούν χρήματα σε προμηθευτές για δαπάνες που αφορούν την λειτουργία τους και το χειρότερο να εμποδίζεται η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία τους εξαιτίας ελλείψεων.

Οι γονείς έχουν κληθεί στις περισσότερες σχολικές μονάδες, μέσω έκτακτης ενίσχυσης (με εισφορές, λαχειοφόρο αγορά, με διοργανώσεις παζαριών ή άλλης μορφής εκδηλώσεων), να μαζέψουν χρήματα για την πληρωμή, του πετρελαίου θέρμανσης, του καθαρισμού των κτιρίων, αγορά αναλώσιμων υλικών γραφικής ύλης και καθαρισμού, συντηρήσεων και επισκευών.

Η δεινή οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων οικογενειών, οι περικοπές των εσόδων του οικογενειακού προϋπολογισμού, η ανεργία, η ανασφάλεια, έχουν αναγκάσει τους γονείς να διαμαρτύρονται έντονα αφού καλούνται να ξαναπληρώσουν ακριβά την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Η υπομονή και η ανοχή όλων μας.έχει εξαντληθεί, διότι δεν έχομε επιλέξει εμείς αυτού του είδους τα σχολεία για τα παιδιά μας.

Ρωτάμε τον Δήμαρχο του δήμου Ηρακλείου, κ. Κουράκη Ιωάννη, γιατί δεν δόθηκαν τα χρήματα της 3ης δόσης του 2010; Ενώ είχαν περάσει απο το Δημοτικό Συμβούλιο, είχαν εγκριθεί απο τον Επίτροπο αλλά παρ΄όλα αυτά δεν εκταμιεύθηκαν στις Σχολικές Επιτροπές απο το ταμείο του Δήμου, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου.

Δεν μπορούμε να πιστέψομε την πληροφόρηση, οτι ο επίτροπος μπλόκαρε το ποσό, ή οτι η μή καταβολή οφείλεται στη δυσλειτουργία των υπηρεσιών εξαιτίας των διοικητικών αναδιαρθρώσεων των Καλλικρατικών Δήμων.

Η 3η δόση του 2010 έχει κατανεμηθεί και πιστωθεί σε όλους τους υπόλοιπους δήμους του νομού Ηρακλείου απο τον περασμένο Δεκέμβριο.
Μήπως δεν υπάρχουν τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου;

Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζοντας οτι σέβεστε τους δημότες που εκπροσωπείτε θα θέλαμε να εγγυηθείτε την άμεση καταβολή των χρημάτων της 3ης δόσης του 2010 στις Σχολικές Επιτροπές του πρώην Δήμου Ηρακλείου ώστε να μην χαθούν.

Συμμεριζόμενος την αγωνία μας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του δήμου παρακαλούμε να απαντήσετε στα ερωτήματα μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook