Με επιτυχία διεξήχθησαν και φέτος τα \”64α Βενιζέλεια\” στίβου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.
Τα βλέμματα στράφηκαν στο αγώνισμα του μήκους όπου ο Δημήτρης Διαμαντάρας πήρε την 1η θέση με 8,11 μ. χωρίς να πιάσει όμως το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που είναι 8,20 μ.
Με άλμα στα 7,98 μ. ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, Λούης Τσάτουμας, επανήλθε στη δράση μετά τον τραυματισμό του στη μέση, ο οποίος του στέρησε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι.
Ο ίδιος στις δηλώσεις του τόνισε: «Δείχνω ότι είμαι πολύ καλύτερα και ότι ανεβαίνω προπονητικά. Ο στόχος ήταν να κάνω ένα άλμα εκεί κάπου στα 8,00 μ. και είμαι ευχαριστημένος που το πέτυχα. Περισσότερο με ικανοποιεί το γεγονός ότι δεν πόνεσα. Τώρα έχω τον χρόνο να κάνω την προπόνηση που πρέπει ώστε να είμαι δυνατός στο Λονδίνο».
Στο ύψος ο Αντώνης Μάστορας βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, περνώντας με επιτυχία τα 2,23 μ., ενώ στα 400μ. εμπόδια η Χριστίνα Χαντζή βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με 58.95. 
Στο τριπλούν νικητής του αγώνα ήταν ο Ζαχαρίας Άρνος από την Κύπρο, που έκανε άλμα στα 16,73 μ., ενώ ο Δημήτρης Τσιάμης με άλμα στα 16,46μ. δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το όριο για το Λονδίνο, το οποίο είναι 16,85 μ.
Τα 58,26 μέτρα ήταν η καλύτερη βολή το Γιώργου Τρέμου στη δισκοβολία, που θα έχει ακόμα μια ευκαιρία για να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 
Ο Αν από τη Γαλλία ήταν νικητής στα 400 μ. με 47.15, με τον Πέτρο Κυριακίδη να ακολουθεί με 47.30.
Στα 100μ. νικητής ήταν ο Ιορδάνης Ρουσάκης με 10.60, ενώ δεύτερος ήταν ο νεαρός Μιχάλης Πατεράκης με 10.61, που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο 21χρονος αθλητής πήρε την πρώτη θέση στα 200μ. με 21.24.
Η Ολυμπία Πετσούδη τερμάτισε 1η στα 100μ. εμπ. με 13.56, ενώ η Παγάνη με 6,56 μ. πρώτευσε στο μήκος γυναικών (ατομικό ρεκόρ), με την Χάιδω Αλεξούλη να ακολουθεί με 6,27 μ.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα οι διοργανωτές με τη σημαντική βοήθεια του ΕΑΚ Χανίων πραγματοποίησαν και φέτος με επιτυχία τους αγώνες, τους οποίους αγκάλιασε με την παρουσία του και ο κόσμος των Χανίων.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook