Το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα ήταν «μια καταστροφή που προκάλεσε ο άνθρωπος» και δεν οφειλόταν απλώς στο σεισμό και το τσουνάμι τις 11ης Μαρτίου 2011, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής του ιαπωνικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, «οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, οι ρυθμιστικές αρχές και η εταιρεία Tokyo Electric Power δεν εκπλήρωσαν το καθήκον τους να προστατεύσουν τη ζωή των ανθρώπων και την κοινωνία».

Οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, οι ρυθμιστικές αρχές και η εταιρία Tokyo Electric Power δεν εκπλήρωσαν το καθήκον τους να προστατεύσουν τη ζωή των ανθρώπων και την κοινωνία, επισημαίνει η επιτροπή στο τελικό της πόρισμα.

Εντωμεταξύ, σε λειτουργία τέθηκε και πάλι ένας από τους 50 πυρηνικούς αντιδραστήρες στη δυτική Ιαπωνία. Είναι ο πρώτος που επαναλειτουργεί έπειτα από το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

Οι υπόλοιποι 49 αντιδραστήρες παραμένουν εκτός λειτουργίας για συντήρηση ή επιδιορθώσεις, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τυχόν πυρηνικό ατύχημα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook