Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, στα πλαίσια της εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», που διοργανώνουν 72 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες από ολόκληρη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, με την Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Χανίων (Δημοτικός Κήπος) και την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας με τη συνεργασία του Δικτύου Future Library (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»).

Την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δραστηριότητα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, με το πρόγραμμα «Ο μωβ μαρκαδόρος του Χάρη».

Η εμψυχωτής κα Χουδαλάκη Βιβή, διάβασε στους μικρούς αναγνώστες την ιστορία του Χάρη, του μικρού αγοριού με τη μεγάλη φαντασία , που αποφάσισε να βγει μια βόλτα στο φεγγαρόφωτο. Δεν υπάρχει όμως φεγγάρι. Τι πιο απλό λοιπόν από το να σχεδιάσει ο ίδιος ένα φεγγάρι με το μωβ μαρκαδόρο του και να συνεχίσει τη βόλτα του ζωγραφίζοντας το κάθε τι που ήθελε να δει. Η αγάπη του για την περιπέτεια θα τον παρασύρει πολύ… μακριά.

Η κα Χουδαλάκη Βιβή και η κα Κυρίτση Δήμητρα, εθελόντρια που συμμετείχε στη δράση, ανέφεραν:

«Στα παιδιά δόθηκε ο χρόνος να ξαναδούν την ιστορία και να κατακτήσουν τον τρόπο που εξελίσσεται η ιστορία καθώς εξελίσσονται οι εικόνες.

Αναδιηγήθηκαν την ιστορία κοιτάζοντας τις εικόνες.

Τους ζητήσαμε με ένα μωβ μαρκαδόρο, να ζωγραφίσουν ένα αντικείμενο: ένα σπίτι, ένα δέντρο, ένα λουλούδι, ένα πουλί, ένα παιδί, ένα αυτοκίνητο κλπ.

Κατόπιν βάλαμε τα χαρτιά με κάποια σειρά που επιλέξαμε και ζητήσαμε από τα παιδιά να διηγηθούν τη δικιά τους ιστορία που εξελισσόταν καθώς προχωρούσαν από τη μια ζωγραφιά στην άλλη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook