"Εάν θέλει η νέα κυβέρνηση να βάλει φρένο στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, πρέπει να αλλάξει πολιτική στο θέμα της φορολογίας. Και σε αυτή την προσπάθεια, οφείλει επιτέλους να ακούσει τις προτάσεις τόσο των εργαζομένων, όσο και της αγοράς".

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος στην κοινή σύσκεψη της ΠΟΕ- ΔΟΥ με παραγωγικούς- κοινωνικούς φορείς.

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της φορολογικής πολιτικής των τελευταίων δύο ετών ήταν να εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα των συνεπών, να συνεχιστεί η φοροδιαφυγή των επιτήδειων και τα έσοδα να μειώνονται αντί να αυξάνονται.

"Ζητάμε ένα απλό, σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, που είναι προϋπόθεση, όχι μόνο για την επιβίωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων, αλλά και για την κινητοποίηση νέων επενδύσεων, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για τη στήριξη της ανάπτυξης", είπε ο κ. Μίχαλος και συμπλήρωσε ότι οι προτεραιότητες είναι: μείωση της υπερβολικής επιβάρυνσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, δικαιοσύνη και ισονομία στις σχέσεις κράτους - φορολογούμενου, ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, εκσυγχρονισμός και απλοποίηση του συστήματος, καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα.