Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, κυβερνητικός εκπρόσωπος και ΣΥΡΙΖΑ διασταύρωσαν τα πυρά τους με αφορμή τη δήλωση Στρατούλη για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει σε πρωινή εκπομπή του Mega ότι θα ελεγχθούν ποινικά όσοι βάλουν την υπογραφή τους «να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής».

«Οι απειλές δεν μας τρομοκρατούν» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ξεκαθαρίζοντας ότι «εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα που δεν είχαμε πει προεκλογικά».

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο πρόγραμμά της για το οποίο ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό.

«Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να αδρανήσει. Να αφήσει να χαθεί κι άλλος χρόνος. Δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό» κατέληξε.

Απαντώντας -επίσης μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αρνήθηκε ότι ειπώθηκαν απειλές για κρεμάλες και φυλακές προσθέτοντας ότι εφόσον υπάρξουν ιδιωτικοποιήσεις που «μυρίζουν σκάνδαλο», ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στην κυβέρνηση θα ελέγξει τη νομιμότητά τους.

Πρόσθεσε δε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αποτελούν στροφή 180 μοιρών όσον αφορά στη διαπραγμάτευση του μνημονίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει γιατί ωριμάζει» είπε ο ίδιος, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα να μην φορτώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την καρικατούρα του κράτους που δημιούργησαν.

«Θα φωνάζουμε εκεί που χρειάζεται και θα προτείνουμε λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις εκεί που επίσης χρειάζεται» κατέληξε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook