Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης εφήβων, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό του Παλαιού Φαλήρου με 8-5.

Νωρίτερα σας είχαμε ενημερώσει για την 6η θέση που κατέλαβε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, με το δελτίο τύπου της χανιώτικης ομάδας να αναφέρει τα εξής:

Την 6η θέση στην Ελλάδα κατέλαβε η ομάδα πόλο Εφήβων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στην τελική φάση του πρωταθλήματος.
Η Χανιώτικη ομάδα στον αγώνα που έδωσε την Κυριακή (8/7) για τη θέση 5-6 ηττήθηκε με σκορ 8-4 από τη Βουλιαγμένη, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη φετινή αγωνιστική της παρουσία.

Οι οιωνοί για τον Ν.Ο.Χ. ήταν πολύ καλοί, καθώς στον προκριματικό γύρο ξεκίνησε με δύο νίκες επί του ΟΥΚ Βόλου με 14-5 και του Παναθηναϊκού με 8-7, ωστόσο χάνοντας τα ματς με ΠΑΟΚ (7-6) και Πανιώνιο (14-5), έχασε τη δυνατότητα να είναι στα ημιτελικά και συνεπώς να διεκδικήσει ένα μετάλλιο που ήταν ο βασικός στόχος.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων εκφράζει πάντως τις έντονες διαμαρτυρίες του για το γεγονός ότι οι αγώνες του Α’ Ομίλου διεξήχθησαν στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, στο οποίο η ατμόσφαιρα ήταν στην κυριολεξία αποπνικτική λόγω της πολλής ζέστης αλλά και των αναθυμιάσεων από το χλώριο, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα, τα παιδιά, να έρθουν αντιμέτωπα με τον κίνδυνο και να μην μπορούν να αποδώσουν βάσει των δυνατοτήτων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιάννης Μαζοκοπάκης στο καθοριστικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κόντεψε να χάσει τις αισθήσεις του αφού δεν μπορούσε ν’ αναπνεύσει, με τον προπονητή του, Γιάννη Ζαγουράκη, να τον περνάει εκτός αγώνα…
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τον Ν.Ο. Χανίων ήταν τα εξής:
 
1η αγωνιστική: Ν.Ο. Χανίων - ΟΥΚ Βόλου 14-5
Σκόρερ: 4 Σαρτζετάκης, 3 Σκουμπάκης, 3 Μαζοκοπάκης, 2 Βίσμπας, 1 Κοκονάς, 1 Μπιτσάκης
 
2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ν.Ο. Χανίων 7-8
Σκόρερ: 3 Σαρτζετάκης, 2 Παπασηφάκης, 1 Κοκονάς, 1 Σολογάνης, 1 Μαζοκοπάκης
 
3η αγωνιστική: Ν.Ο. Χανίων – ΠΑΟΚ 6-7
Σκόρερ: 3 Σαρτζετάκης, 2 Μαζοκοπάκης,1 Μπιτσάκης
 
4η αγωνιστική: Πανιώνιος – Ν.Ο. Χανίων 14-5
Σκόρερ: 1 Κοκονάς, 1 Σκουμπάκης, 1 Σαρτζετάκης, 1 Σολογάνης, 1 Μαζοκοπάκης
 
Θέση 5-6: Ν.Ο. Χανίων-Βουλιαγμένη 4-8
Σκόρερ: 2 Μαζοκοπάκης, 1 Σκουμπάκης, 1 Σολογάνης
 
Ναυτικός Όμιλος Χανίων (Γιάννης Ζαγουράκης): Μαρνελάκης, Χατζηιωάννου, Μαζοκοπάκης, Σαρτζετάκης, Κοκονάς, Σολογάνης, Βίσμπας, Ηλιάκης, Μυγιάκης, Παπασηφάκης, Σκουμπάκης, Χατζηδάκης, Σηφοστρατουδάκης, Μπιτσάκης, Δασκαλάκης.
 
Πρωταθλητής Ελλάδας στέφθηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος κέρδισε στον μεγάλο τελικό το Παλαιό Φάληρο με σκορ 8-5