Αυτή είναι η έβδομη κατάκτηση Γουίμπλεντον για τον ελβετό, ο οποίος έφτασε παράλληλα και τις 17 κατακτήσεις Grand Slam, ενώ ανέβηκε και στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο… γηπεδούχος Μάρεϊ ξεκίνησε καλύτερα τον τελικό. Ο άγγλος τενίστας ξεκίνησε με μπρέικ στον Φέντερερ και προηγήθηκε με 2-0 γκέιμ. Ωστόσο, η αντίδραση του ελβετού ήταν άμεση, με τον Φέντερερ να κάνει κι αυτός μπρέικ και να φέρνει το σετ στα ίσια, 2-2.

Στο όγδοο γκέιμ, ο Φέντερερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το μπρέικ, με τον Μάρεϊ να το πραγματοποιεί στο ένατο και τελικά να κατακτά το πρώτο σετ, με 6-4 γκέιμ.

Οι δύο τενίστες προχωρούσαν χέρι-χέρι στο σκορ, στο δεύτερο σετ. Ο Μάρεϊ έφτασε σε δύο γκέιμ πολύ κοντά στο μπρέικ, στο πέμπτο και στο ένατο, αλλά ο Φέντερερ όχι μόνο κράτησε το σερβίς του, αλλά έκανε και μπρέικ την κατάλληλη στιγμή, στο 12ο γκέιμ, φτάνοντας στο 7-5 και ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ, ο ελβετός… χτύπησε στο έκτο γκέιμ, κάνοντας το μπρέικ στον Μάρεϊ και αποκτώντας προβάδισμα με 4-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Φέντερερ επέβαλε τον ρυθμό του και έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του τρίτου σετ με 6-3, παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 σετ.

Το τέταρτο σετ είχε περίπου την ίδια εξέλιξη με το τρίτο.

Ο Φέντερερ έκανε το μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ, ενώ στην συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 4-2 υπέρ του. Ο ελβετός κράτησε το σερβίς του μέχρι το τέλος και έφτασε στην κατάκτηση και του τέταρτου σετ, με 6-4 και παράλληλα στην νίκη με 3-1 σετ.

Ετσι, ο Φέντερερ ισοφάρισε τον Σάμπρας σε κατακτήσεις Γουίμπλεντον (7), ενώ παράλληλα έφτασε και τις 17 κατακτήσεις Grand Slam, που είναι περισσότερες από κάθε άλλον τενίστα!

Επίσης, ανέβηκε ξανά στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας και πάλι τον Σάμπρας στις 286 εβδομάδες παραμονής στην κορυφή του κόσμου!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook