Ο σκηνοθέτης κι ηθοποιός Μελ Γκίμπσον θα αντιμετωπίσει αργότερα σήμερα την κατηγορία γιά «παράνομη επίθεση στην πρώην φιλενάδα του, Οκσάνα Γκριγκοριεβα», αλλά στον βαθμό του πταίσματος, μετά από μία συμφωνία στην οποία κατέληξε ο συνήγορός του με τον δημόσιο κατήγορο.

Ο σκηνοθέτης των «Αγίων Παθών» πρόκειται να οδηγηθεί εντός της Παρασκευής ενώπιον δικαστή, ενώπιον του οποίου όμως (βάσει της συμφωνίας) «δε θα αμφισβητήσει την κατηγορία» σε βάρος του.

Ο κ. Γκίμπσον αναμένεται να παρακολουθείται από ειδικό σύμβουλο γιά τη συμπεριφορά και να τελεί υπό αστυνομική επιτήρηση, γιά ένα χρονικό διάστημα, που θα προσδιοριστεί από τον δικαστή, αναφέρει μία ενημερωτική ιστοσελίδα του Λος Αντζελες, που ασχολείται με τους καλλιτέχνες του χώρου του θεάματος.

Ο σκηνοθέτης, όπως εκτιμάται από νομικές πηγές, προτίμησε αυτή τη μορφή απονομής της δικαιοσύνης, ώστε να αποτρέψει μιάν ασύστολη 'κάλυψη' μιάς ενδεχόμενα πολυήμερης δίκης του, από τα τοπικά ΜΜΕ.

Η Γκριγκοριεβα είναι η μητέρα της πολύ μικρής Λούσι, που ήλθε στον κόσμο στη διάρκεια της ερωτικής σχέσης, που είχε με τον Γκίμπσον. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ξυλοκοπήθηκε από τον Γκίμπσον στην κατοικία του στο Μαλιμπού -πέρυσι τον Ιανουάριο.