Μπορεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος να έχει επιλέξει την οδό της... σιωπής - τουλάχιστον προς το παρόν - αρνούμενος κάθε θέση που του προτείνεται, από αυτή της αντιπροεδρίας του κόμματος, ως εκείνη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και του μέλους της νέας Πολιτικής Γραμματείας που ετοιμάζεται, δεν σταματά όμως να ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εξελίξεις και να τις συζητά εκτενώς...

Με το ΠΑΣΟΚ να... ανασυστήνεται και εκείνον να «απέχει» επιδεικτικά, αίσθηση προκάλεσε ένα δίωρο σχεδόν ραντεβού του το Σάββατο το μεσημέρι στο πλέον κεντρικό σημείο της Αθήνας, την καφετέρια «Βιβλιοθήκη» στο Κολωνάκι, με τον πρωτεργάτη της «Δυναμικής Ελλάδας» Ηλία Μόσιαλο. Οι δύο άνδρες διατηρούν στενές επαφές από την εποχή που ο ένας ήταν υπουργός Εργασίας και ο άλλος εισηγητής στο Ασφαλιστικό. Συνεργάτες τους μάλιστα επιμένουν πως η συνάντησή τους δεν «κρύβει» κάποια μυστική συνεργασία, ή συμμετοχή του κ. Λοβέρδου στο εγχείρημα Μόσιαλου, για το οποίο πάντως διαβεβαιώνουν ότι έχει... θετική άποψη.

Ενδιαφέρον έχει άλλωστε, το γεγονός ότι το ραντεβού έγινε λίγες ώρες μετά τις προειδοποιητικές βολές Βενιζέλου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, και το «γενέθλιο πάρτι» της «Δυναμικής Ελλάδας», για την οποία ο κ. Μόσιαλος «απαντά» ότι δεν είναι «κομματική τάση», για αυτό και «συγκινεί τους πολίτες»... Επιμένει δε, ότι δεν ιδρύει κόμμα, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται ένα νέο κόμμα στο μέλλον, που θα μπορούσε να κινείται στον «εκσυγχρονιστικό χώρο», αλλά θα προέκυπτε όχι από δύο μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά ως κάτι... πολύ ευρύτερο και μόνο εφόσον το ζητούσε η κοινωνία.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως, άφησε αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας με νόημα ότι «τοποθετείται ακόμα – πολιτικά - στο κέντρο», πλην όμως δεν έχει αποσαφηνίσει προς το παρόν την πολιτική του ιδιότητα. Εκτίμησε άλλωστε, πως ο ευρύτερος χώρος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα αφού μόνο το 10% της «δημιουργικής Ελλάδας» κάτω των 55 ετών ψηφίζει σήμερα ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ.

Η... απάντηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ήρθε διά στόματος Νίκου Ανδρουλάκη, που παρατήρησε ότι όσοι μίλησαν για θάνατο του ΠΑΣΟΚ πήραν ηχηρό μήνυμα την Παρασκευή, συμπληρώνοντας με νόημα ότι «τα κόμματα δεν γίνονται αν μαζευτούν πέντε φίλοι να γράψουν ένα κείμενο»... Λεπτομέρεια με σημασία. Η «Δυναμική Ελλάδα» παρουσιάζει τη διακήρυξή της το αργότερο ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

 

  Real.gr