Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον πρόεδρο των Αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου κ. Αθανάσιο Μπαλαμούτη και το Γενικό Γραμματέα κ. Μανόλη Σηφάκη με τους οποίους και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .

Εκτός των άλλων,  συζητήθηκε εκτενώς και  το θέμα της έλλειψης αστυνόμευσης στην πόλη, ειδικά σε περιόδους τουριστικής αιχμής όπως αυτή που διανύουμε, με το κ. Κουράκη να επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη ίδρυσης ή αστυνομικού τμήματος είτε γραφείου στελεχωμένου από αστυνομικούς.

Για το λόγο αυτό αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε να προωθήσει όλα αυτά τα αιτήματα στους αρμόδιους υπουργούς καθώς διαπιστώνονται και σοβαρές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και στην υλικοτεχνική υποδομή.

Οι πολίτες, δήλωσε ο Δήμαρχος, πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και αυτή είναι υποχρέωση του κράτους που πρέπει να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλά και να ενισχύσει την Αστυνομία με τα απαραίτητα μέσα.

Επίσης ο Δήμος θα εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας γυμναστηρίου σε αίθουσα του Αστυνομικού Μεγάρου ώστε να μπορούν όσοι αστυνομικοί επιθυμούν να αθλούνται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook