Η Κρήτη βρίσκεται ανάμεσα σε άλλες δύο περιοχές της χώρας, την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα, οι οποίες εμφανίζουν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας, ζητά τοποθέτηση 14.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση  για την επόμενη σχολική χρονιά, αίτημα που συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης της χώρας για θέματα συντονισμού της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αριθμός κρίνεται ως «ανελαστικός» από το υπουργείο Παιδείας. Για το θέμα ωστόσο θα αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών εντός των επομένων ημερών.

Αυστηρά θα ελεγχθεί και φέτος η διαδικασία αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.

Κατά τα άλλα έχει αρχίσει η διανομή των βιβλίων στα σχολεία της χώρας, ώστε να μην έχουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον «εφιάλτη» της περυσινής, ενώ οι αποστολές θα ολοκληρωθούν, σε όλες τις βαθμίδες της χώρας, τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Συνάντηση με τους πρυτάνεις

Εθιμοτυπική και «χωρίς ειδήσεις» ήταν η πρώτη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το συντονιστικό όργανο των πρυτάνεων ΑΕΙ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος άκουσε τις προτάσεις των πρυτάνεων, παρέλαβε το ψήφισμα με τις αλλαγές που ζητούν στο νέο Νόμο Πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τους ευχαρίστησε για την συνομιλία, ενώ τους είπε ότι θα τους ενημερώσει εγκαίρως για τις σκέψεις και τις αποφάσεις του.

Ακόμη συζητήθηκε το θέμα των φοιτητικών εστιών των ΑΕΙ, καθώς κάποιες εστίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πάντως τις εστίες διαχειρίζεται ακόμη ο Οργανισμός που αντικατέστησε το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ενώ δεν έχουν περάσει στα «χέρια» των διοικήσεων των Πανεπιστημίων όπως είχε αρχικά αποφασιστεί.


taneaonline.gr