Μία αλλιώτικη παιδική κατασκήνωση με θέμα «Ξεκινάμε με το σπόρο για να φτιάξουμε το δάσος» στον παραδοσιακό οικισμό της Εθιάς, οργανώνει ο Δήμος Αρχανών Αστερουσιών, για παιδιά 7 – 11 ετών και για το διάστημα από 6 έως 11 Αυγούστου.

Η παιδική κατασκήνωση «Ξεκινάμε με το σπόρο για να φτιάξουμε το δάσος» είναι μια κατασκήνωση διαφορετική από τις άλλες. Με θέμα το περιβάλλον και τη φύση και με πλήθος από δραστηριότητες και παιχνίδια που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών, καλλιεργούν την ευαισθησία τους για τη φύση, προσθέτουν γνώσεις με βιωματικό τρόπο και τα κοινωνικοποιούν μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική διασκέδαση, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η κατασκήνωση θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς κατασκηνωτές!!

Η διαμονή των παιδιών θα γίνει θα γίνει στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου του παραδοσιακού οικισμού της Εθιάς στα Αστερούσια.

Τη διοργάνωση αναλαμβάνει ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων, με τη συνδρομή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) (http://www.seo.gr) που διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε επιτυχημένες πολυήμερες κατασκηνώσεις παιδιών και εφήβων. Τρεις (3) αναγνωρισμένοι εκπαιδευτές του Σ.Ε.Ο. θα παραμείνουν όλες τις ημέρες της κατασκήνωσής μας για να συντονίζουν την όλη διοργάνωση. Μαζί με τα 3 αυτά άτομα θα βρίσκονται και 11 τουλάχιστον εκπαιδευμένοι εθελοντές του δήμου .

Το κόστος είναι μόνο 100 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα διαμονής, διατροφής, φύλαξης των παιδιών, και των δραστηριοτήτων που θα διοργανώσουμε όλες τις ημέρες της κατασκήνωσης.

Το κόστος ασφαλώς προσαρμόζεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια. Έξη (6) παιδιά από το σύνολο των συμμετεχόντων θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook