Την ώρα που η μυστηριώδης γυναίκα με τα κοντά μαύρα μαλλιά και τη λεπτή σιλουέτα βρίσκεται ανελλιπώς στο πλευρό  του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν, τα τελευταία 24ωρα, όλος ο κόσμος προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την ταυτότητά της.

Τα σενάρια σύμφωνα με τα ξένα μέσα είναι τέσσερα. Αδερφή, ερωμένη, φίλη ή σύζυγος; αναρωτιέται στο ρεπορτάζ του το περιοδικό Time, το οποίο προσπαθεί να πλησιάσει όλες τις πιθανές εκδοχές της σχέσης που μπορεί να έχει ο ηγέτης με τη νεαρή κοπέλα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το κορεάτικο πρακτορείο Chosun Ilbo υποστηρίζει ότι πρόκειται για την αδερφή του, Γιο-γιονκ, που είχε σπουδάσει μαζί του στην Ελβετία στα τέλη της δεκαετίας του 1990, την ίδια ώρα που η Daily Telegraph την παρουσιάζει ως ερωμένη του νεαρού ηγέτη, ίσως την Χιον Σονγκ-γολ, διάσημη τραγουδίστρια που φημολογούταν ότι στο παρελθόν είχε δεσμό με τον νέο ηγέτη της χώρας.

 Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε την επίσκεψη του Κιμ στο μαυσωλείο του παππού του και ιδρυτή του κομμουνιστικού κράτους, Κιμ Ιλ-σουνγκ, λόγω της 18ης επετείου από το θάνατό του το 1994.

Δίπλα στον νεαρό ηγέτη εμφανίζονταν να περπατούν κορυφαίοι αξιωματούχοι, όπως ο επίτιμος αρχηγός του κράτους Κιμ Γιονγκ-ναμ και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων Ρι Γιονγκ-χο, αλλά και μία νέα, λεπτή κοπέλα με κοντά μαλλιά και ντυμένη στα μαύρα, η οποία υποκλίθηκε μαζί του μπροστά στο χώρο όπου βρίσκεται ταριχευμένο το σώμα του πρώτου κομμουνιστή ηγέτη της χώρας. Η ίδια γυναίκα είχε εμφανιστεί πάλι δίπλα στον 28χρονο, ενώ παρακολουθούσαν την παράσταση μιας κρατικής ορχήστρας.

Η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το ποιόν της γυναίκας αυτής.

 

protothema.gr