Στην άμεση εφαρμογή ψηφισμένων μέτρων που δεν έχουν εφαρμοστεί προχωρά η κυβέρνηση, με πρώτο την είσπραξη του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, επιβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης, προσθέτοντας ότι η εξόφλησή του θα γίνει σε πέντε δόσεις όπως είναι θεσμοθετημένο -και όχι παραπάνω- χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα είναι ενσωματωμένο και στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν πρέπει να αναμένονται αυξήσεις αντικειμενικών αξιών των αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος έκτακτης εισφοράς τέλους επιτηδεύματος, δεδομένου ότι οι εμπορικές έχουν πέσει στα επίπεδα των αντικειμενικών.

Ανοιχτό άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών και την επανεξέταση του μέτρου της συλλογής αποδείξεων (από το 2013) που σήμερα είναι συνδεδεμένο με το ατομικό αφορολόγητο.

Όπως είπε, ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το Σεπτέμβριο και οι βασικές του διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος, το περιουσιολόγιο και τον ΚΒΣ θα ισχύσουν από το 2013.

Στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23%, ο κ. Μαυραγάννης είπε ότι θα συζητηθεί με την τρόικα ενώ, όσον αφορά την επικείμενη αύξηση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε πως θα υπάρξει και ελαφρά μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Ο κ. Μαυραγάνης δεν απέκλεισε πάντως να υπάρξει και παράταση ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος Ε1.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook