Ένα ακόμα παλιό κτίριο αγόρασε η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου στην Τύλισο, με σκοπό την κατεδάφισή του για την περαιτέρω ανάδειξη της κεντρικής πλατείας του οικισμού, αλλά και του σπουδαίου Ιερού Ναού του Χριστού, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Το οικόπεδο μέσα στο οποίο είναι κτισμένο το παλιό, τσιμεντένιο κτίριο των 60 περίπου τετραγωνικών μέτρων, θα προστεθεί στην κεντρική πλατεία της Τυλίσου, η οποία αναδεικνύεται πολύ καλύτερα μετά από αυτή την αγορά.

Αυτή είναι η δεύτερη αγορά παλιού ακινήτου στην Τύλισο, η οποία πραγματοποιείται από ίδιους πόρους του δήμου Μαλεβιζίου, ενώ για την ανάπλαση της πλατείας, έχει ήδη κατατεθεί προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ώριμη μελέτη με ολοκληρωμένη πρόταση, προϋπολογισμού 815.000,00 €.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Αγοράσαμε και αυτό το ακίνητο από πόρους του δήμου μας, με σκοπό μέσα από την κατεδάφισή του να αναδειχτεί μια πανέμορφη πλατεία, αλλά και ένας ιστορικός Ιερός Ναός, που βρισκόταν – κατά κάποιο τρόπο – εγκλωβισμένος.

Αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε με τη βοήθεια και της Περιφέρειας Κρήτης, να εντάξουμε σε ανάλογο πρόγραμμα την ανάπλαση ολόκληρης της πλατείας, έτσι ώστε να αποκτήσει η Τύλισος μια πλατεία αντάξια της ιστορίας και της φυσικής της ομορφιάς».