Μία τετ-α-τετ φιλική συνάντηση είχαν χθες ο Φρανσουά Ολάντ και η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία προσκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο στον Πύργο του Ουίνδσορ για «ένα φλιτζάνι τσάι».  Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους και η Βασίλισσα συνομίλησαν επί τριάντα λεπτά, χωρίς μάρτυρες και διερμηνείς καθώς ο Φρανσουά Ολάντ μιλά αγγλικά και η Ελισάβετ γαλλικά.

\"\"

Η Ελισάβετ υποδέχθηκε τον γάλλο πρόεδρο χαμογελαστή και ο Φρανσουά -που συναντούσε τη Βασίλισσα για πρώτη φορά – της έσφιξε το χέρι εγκάρδια. Στη συνέχει η Βασίλισσα του έδωσε τα δώρα της: δύο πορτρέτα με πλαίσιο και αφιέρωση, το ένα δικό της και το άλλο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.

\"\"

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος προσέφερε στη Βασίλισσα, που αγαπά την ιππασία και εξακολουθεί στην ηλικία των 86 ετών, να ιππεύει άλογο, ένα αγαλματίδιο του οίκου Sèvres (Γαλλία), που απεικονίζει την Αμφιτρίτη, σύζυγο του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας, να ιππεύει το θαλάσσιο άλογό της, έργο του καλλιτέχνη Αντουάν Ορλαντινί.

\"\"

Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων \”η υποδοχή της Βασίλισσας ήταν εξαιρετικά θερμή, είπε ότι είχε καλές σχέσεις με όλους τους Γάλλους αρχηγούς κράτους, που διαδέχτηκαν ο ένας τον άλλο, και φάνηκε πολύ ενημερωμένη για την γαλλική πολιτική\”.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook