Ενόψει της αυριανής επίσκεψης στο Ηράκλειο του υφυπ.Εργασίας της Γερμανίας κ.Γ.Φούχτελ ο οποίος θα παρευρεθεί στη συνάντηση φορέων της Κρήτης και της Γερμανίας που θα γίνει στο ΙΤΕ, με θέμα την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης, σήμερα επισκέφτηκε το Ηράκλειο ο Γερμανός βουλευτής Μίκαελ Χέντρικ ο οποίος είναι αρμόδιος σε θέματα τουρισμού, αγοράς και επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Χέντρικ συνοδευόμενος από την γερμανίδα δημοσιογράφο Κρίστιαν Σχλόετζερ επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και τον διευθυντή του κ. Μπρα.

Συζήτησαν θέματα λειτουργίας και ασφάλειας του λιμανιού καθώς επίσης και το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει και πάλι στα δρομολόγια του το Ηράκλειο το κρουαζιερόπλοιο γερμανικών συμφερόντων IDDA.

Επίσης ο Γερμανός βουλευτής με τη δημοσιογράφο είχαν και άτυπες συναντήσεις με επιχειρηματίες του Ηρακλείου.

Όλα έτοιμα για την επίσκεψη Φούχτελ

Στην αυριανή συνάντηση παρουσία του κ. Φούχτελ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επιμελητηρίων, Οργανισμών Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η κλειστή υπηρεσιακή εκδήλωση υλοποιείται με συντονιστή την Περιφέρεια Κρήτης.

Θα συζητηθούν θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης. Σε επόμενο στάδιο στόχος είναι μετά και την συγκεκριμενοποίηση των πεδίων συνεργασίας στους ανωτέρω τομείς, να ακολουθήσουν άμεσες συνεργασίες μεταξύ των φορέων και των επιχειρήσεων της Κρήτης με αντίστοιχες της Γερμανίας και ιδιαίτερα της περιοχής Μέλανα Δρυμού.

Στη διεθνή αυτή συνάντηση θα παραστεί και ο Ομοσπονδιακός Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, κ. Χανς – Γιοακίμ Φούχτελ, ο οποίος φτάνει στο νησί μας μετά από αντίστοιχες συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας. Κατά την επίσκεψη του στην Κρήτη ο κ. Φούχτελ θα συνοδεύεται από ανώτερα στελέχη και παράγοντες του Υπουργείου του και φορέων της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook