Αλλαγές στη φορολογία προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυράγενης, ανακοινώνοντας την άμεση έναρξη της αποστολής των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης:

Η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης θα γίνει σε χαμηλότερες τιμές, δηλαδή θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Στο «τραπέζι» παραμένει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που είναι σήμερα 23%.

Εξετάζεται ρύθμιση για την τμηματική καταβολή του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από τα φετινά εκκαθαριστικά.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της παράτασης για της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη τα εξής:

«Παγώνει» η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, καθώς, όπως είπε ο κ. Μαυράγανης, έχουν μειωθεί τμηματικά οι εμπορικές τιμές μετά την κρίση και έχουν πλησιάσει προς τα κάτω τις αντικειμενικές.
Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι νέες διατάξεις για εισόδημα, κατάργηση ΚΒΣ και περιουσιολόγιο θα τεθούν σε εφαρμογή από 1/1/2013.

Αναφορικά με το τέλος ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ για να καθοριστεί η διαδικασία επιβολής και είσπραξης του τέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν από τη ΔΕΗ και θα είναι ξεχωριστό έντυπο από το λογαριασμό ρεύματος.

Η αποστολή της πρώτης παρτίδας ξεκινάει από 24 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook