Συνολικά οκτώ ανθρωπιστικές οργανώσεις μέλη των οποίων βρίσκονται και εργάζονται στον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό του κόσμου, αυτόν της πόλης Dadaab στην Κένυα, κάνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια και οικονομική στήριξη, αφού τα χρήματα σιγά σιγά τελειώνουν.

Καθώς τα προβλεπόμενα κονδύλια λιγοστεύουν, οργανώσεις όπως οι Oxfam και Save the Children αντιμετωπίζουν έλλειμμα 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την ίδια ώρα, παραδέχονται πως ο αριθμός των προσφύγων του αχανούς στρατοπέδου έχει αυξηθεί κατά πολύ τον τελευταίο χρόνο.

Οι πρόσφυγες του Dadaab, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια Κένυα, ελάχιστα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη γειτονική Σομαλία, αποτελείται από τρεις καταυλισμούς και φιλοξενεί περίπου 500.000 άτομα, όλοι πρόσφυγες από τη Σομαλία.

Η πρόσφατη ξηρασία που έπληξε το Κέρας της Αφρικής, οι εντάσεις που προκαλούν θρησκευτικές διαφορές στη χώρα και η ασταθής πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη Σομαλία, έχουν εξαθλιώσει χιλιάδες Σομαλών που ψάχνουν την ασφάλεια, λίγο νερό και τρόφιμα για να κρατηθούν στη ζωή ακόμα και λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις χρειάζεται να στηθούν 30.000 νέες σκηνές, όμως τα οικονομικά επιτρέπουν την ύπαρξη μόνον 4.000 νέων, γράφει το BBC.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook