Πανικός επικράτησε το μεσημέρι στο ΠΑΓΝΗ από φωτιά που ξέσπασε περιμετρικά του Ιδρύματος, χάρη όμως στην άμεση επέμβαση διασωστών του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικόπεδο της Ιατρικής Σχολής κοντά στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου σε ξερά χόρτα, ενώ πίσω από το σημείο της φωτιάς υπάρχει σταθμός του ΕΚΑΒ καθώς και parking στο οποίο είχαν σταθμεύσει αυτοκίνητα.

Διασώστες του ΕΚΑΒ που είδαν τις φλόγες να απειλούν δύο ΙΧ αυτοκίνητα τα έβρεξαν με φορητούς πυροσβεστήρες καθώς και την περιοχή κοντά στο σημείο της φωτιάς ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο κατόρθωσαν σε λιγότερο από μισή ώρα να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά προτού λάβει διαστάσεις.

O Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κοκκίνης δήλωσε στο Flashnews.gr ότι η φωτιά ήταν ασήμαντη και δεν κινδύνευσε καθόλου ο χώρος του Νοσοκομείου υποβιβάζοντας το περιστατικό.

Την ίδια ώρα υπάλληλοι του ΕΚΑΒ δήλωσαν στο Flashnews.gr ότι η περιοχή περιμετρικά του ΠΑΓΝΗ όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν έχει καθαριστεί εδώ και πολύ καιρό από τα ξερά χόρτα και ότι αν δεν υπήρχε άμεση επέμβαση των ίδιων και ανδρών της πυροσβεστικής ή οι άνεμοι έπνεαν πιο ισχυροί τότε η φωτιά θα είχε περάσει από το ελικοδρόμιο και θα είχε μεταφερθεί στο χώρο του ΠΑΓΝΗ.

Μάλιστα τόνισαν ότι θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί τα ξερά χόρτα και να έχει δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη ενώ από τύχη που η φωτιά δεν επεκτάθηκε

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook