Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Κουράκης μετά την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του στην πολιτική γραμματεία του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου, για την συμμετοχή μου στην πολιτική γραμματεία που θα έχει την ευθύνη για την ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική αναδημιουργία του ΠΑΣΟΚ.

Έχω πλήρη επίγνωση του ρόλου και της ευθύνης για το όργανο που θα συμμετάσχω.

Στη δύσκολη αλλά και κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, η αναδημιουργία του ΠΑΣΟΚ συνδέεται με τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διαμόρφωση μίας σύγχρονης και προοδευτικής πρότασης που κατοχυρώνει τη προοπτική και τις αξίες της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και δίνει περιεχόμενο στις δυνάμεις της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας.

Η υπέρβαση της κρίσης συνδέεται με την υπέρβαση κατεστημένων δομών, πρακτικών και λειτουργιών, αλλά και τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προοδευτικής πρότασης που δίνει όραμα, ελπίδα και προοπτική στο λαό και στη χώρα.

Στο νέο ιδεολογικό και οργανωτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται, πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες , ενώ η συμβολή της νεολαίας θα σφραγίσει τη δυναμική μιας παράταξης που καλείται να συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

Έχουμε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ και η νέα πολιτική πρόταση μπορούν :
• να δράσουν καταλυτικά για την υπέρβαση της κρίσης
• να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες για τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής, της δημιουργίας, και της καινοτομίας.
• να ανοίξουν αισιόδοξη προοπτική για τους νέους μας
• να εμπλουτίσουν τους Δημοκρατικούς θεσμούς με την κατοχύρωση της εσωκομματικής δημοκρατίας και την ακύρωση του πελατειακού συστήματος
• να συνεργαστούμε ισότιμα και αποτελεσματικά με τα Ευρωπαϊκά Σοσιαλιστικά Κόμματα για να υπηρετήσουν κοινές πολιτικές που στο επίκεντρο τους θα έχουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook