Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης με τη διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της αντιποίησης δικηγορικής ιδιότητας. Μαζί του συνελήφθησαν και δυο δικηγόροι συνεργάτες του πρώην δικαστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές μετά τη σύλληψή του διενήργησαν έρευνα στα γραφεία της εταιρείας που διατηρεί επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, και κατέσχεσαν τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του αλλά και άλλα έγγραφα και στοιχεία. Κατάθεση, μάλιστα, στο πλαίσιο της προανάκρισης είχε δώσει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Γιάννης Αδαμόπουλος.

Ο πρώην δικαστής, που έχει παυθεί οριστικά από το δικαστικό σώμα και έχει καταδικαστεί για την εμπλοκή του στην υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος, είχε συστήσει λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του νομική εταιρεία. Έντονη ήταν η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ο οποίος είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να παύσει η λειτουργία της «νομικής εταιρείας» που έχει ιδρύσει πρώην δικαστικός λειτουργός. Μάλιστα, ο ΔΣΑ έχει καταθέσει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας το σφράγισμα της εν λόγω εταιρείας , η οποία μάλιστα διατηρεί και ιστοσελίδας προβολής στο Διαδίκτυο με την επωνυμία «Kaloussis & Partners».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook