Ο πρώην προπονητής της Κέρκυρας και του Πλατανιά, Τίμος Καβακάς, είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Ματζουράκη στην τεχνική ηγεσία της Καλλονής και αυτός που θα προγραμματίσει το σχεδιασμό της ομάδας για το νέο πρωτάθλημα της Football League.
Η ΑΕΛΚ ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της συνεργασίας με τον Μακεδόνα τεχνικό, που τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στα Χανιά για διακοπές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση και το βιογραφικό του όπως παρουσιάζεται στο επίσημο σάιτ της Καλλονής:
\”Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Τιμόθεο Καβακά.

Λίγα λόγια για τον Τιμόθεο Καβακά

Ο Τιμόθεος (Τίμος) Καβακάς γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1972 στη Θεσσαλονίκη. Στη 16χρονη καριέρα του ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες με τις ομάδες του Απόλλωνα Καλαμαριάς, της Καβάλας, της Αναγέννησης Καρδίτσας, του Λεωνιδίου, του Πατραϊκού, της Βέροιας, της Αλεξάνδρειας, του Μακεδονικού Νεάπολης και του Αετού Σκύδρας.

Πρώτος προπονητικός σταθμός του υπήρξε η Βέροια τη σεζόν 2009-2010 (Γ΄ Εθνική), με την οποία γνώρισε μόλις δύο ήττες σε 11 αγώνες, ενώ την επόμενη σεζόν (2010-2011) πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού στην ίδια κατηγορία με την ομάδα του Πλατανιά την οποία οι χανιώτες εξαργύρωσαν με την ιστορική τους άνοδο στη Football League, μέσω των καλοκαιρινών αναδιαρθρώσεων. 

Με παρένθεση ενός τετραμήνου, που «μετακόμισε» στη Λάρισα, ως «δεξί χέρι» του Κρις Κόουλμαν, ο Μακεδόνας τεχνικός συνέχισε και τη φετινή περίοδο στον Πλατανιά, πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή πορεία – σημείο αναφοράς. 

Με τη λύση της συνεργασίας του με τους Κρητικούς, συνέχισε στην Κέρκυρα την οποία και «κράτησε» στην Α΄ εθνική κατηγορία.

Πρόκειται για έναν από τους πιο φερέλπιδες προπονητές του ελληνικού ποδοσφαίρου και η έλευση του στη Λέσβο για λογαριασμό της ομάδας μας συνιστά μια μεγάλη επιτυχία και δίνει σίγουρα ελπίδες για να πάει η ΑΕΛΚ μας ακόμη πιο ψηλά τη νέα αγωνιστική περίοδο.\”

Μαζί του και ο Τσακαλίδης, αλλά όχι ο Μουντάκης!

Στη Λέσβο θα ακολουθήσει τον Καβακά και ο συνεργάτης του σε Πλατανιά και Κέρκυρα, Τάκης Τσακαλίδης, αλλά όχι και ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιώργος Μουντάκης, αφού η Καλλονή ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Χρήστο Τσελιόπουλο.

Αναλυτικά:

\”Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τους Τάκη Τσακαλίδη (συνεργάτης προπονητή) και Χρήστο Τσελιόπουλο (προπονητής τερματοφυλάκων). Παράλληλα ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον γυμναστή Παντελή Παντελόπουλο.

Λίγα λόγια για τον Τάκη Τσακαλίδη (Συνεργάτης Προπονητή)

Ο Τάκης Τσακαλίδης είναι γεννημένος στις 25 Μαΐου του 1954. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 – 2008 ως συνεργάτης προπονητή στη Βέροια ασχολούμενος ειδικά με τον τομέα παρακολούθησης παικτών και αγώνων. Στην τελευταία του χρονιά στη Βέροια συνεργάστηκε με τον προπονητή Μάκη Κατσαβάκη μαζί με τον οποίο την περίοδο 2008-2009 βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πάντα ως συνεργάτης του κου Κατσαβάκη «μετακόμισε» στην Κύπρο και στην Α.Ε. Κιτίου Λάρνακας και τον Δεκέμβριο του 2009 επέστρεψε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Τελευταίος του σταθμός με τον Μάκη Κατσαβάκη ήταν ο Πιερικός. Η συνεργασία του με τον Τιμόθεο Καβακά ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου του 2010 από τον Πλατανιά Χανίων και συνεχίστηκε μέχρι και την Κέρκυρα την οποία οδήγησαν στην παραμονή της φέτος στη Superleague.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Τσελιόπουλο (Προπονητής Τερματοφυλάκων)

Ο Χρήστος Τσελιόπουλος γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1969. Η ποδοσφαιρική του καριέρα σχετίζεται άμεσα με την προπονητική του καθώς από το 1986 έως το 1996 αγωνίστηκε στη «μεγάλη» Νάουσα ως τερματοφύλακας ενώ από το 1996 έως το 1999 ήταν κάτω από τα δοκάρια της Κοζάνης. Το ντεμπούτο του ως προπονητής τερματοφυλάκων το έκανε στη Βέροια το 2003 στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2007. Ακολούθησαν ο Μακεδονικός Θεσσαλονίκης (2007-2008), η Κέρκυρα (2009-Δεκέμβριος 2010), η Καβάλα (Δεκέμβριος 2010-2011), ο ΠΑΣ Γιάννενα (2011-2012) ενώ τη φετινή περίοδο ήταν στη Βέροια η οποία πέτυχε την άνοδό της στη Superleague.\”





Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook