Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να εξεταστεί το θέμα της νέας έμμεσης εισφοράς μέσω της ΔΕΗ για τους βοηθητικούς χώρους.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Ένα ακόμη έμμεσο χαράτσι καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα καταγγελίες πολιτών, οι ίδιοι καλούνται να πληρώσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τους βοηθητικούς χώρους των σπιτιών τους.

Με βάση τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάθε φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλλει χρήματα για τετραγωνικά μέτρα, τα οποία ενώ είναι δηλωμένα ως βοηθητικοί χώροι, λογίζονται από τους κατά τόπους Δήμους σαν να ήταν μέρος των κύριων κατοικιών.

Έτσι για παράδειγμα, ένας πολίτης καλείται να πληρώσει για μια αποθήκη πρόχειρης κατασκευής, που είναι συνεχόμενη της κατοικίας, ποσό ισάξιο με ένα σπίτι ίδιων τετραγωνικών μέτρων.

Επειδή η εξίσωση κατοικιών και βοηθητικών χώρων με την επιβολή αυτής της εισφοράς μέσω της ΔΕΗ, είναι ένα άδικο μέτρο το οποίο πρέπει να σταματήσει και επειδή ο κόσμος στενάζει οικονομικά, μην μπορώντας να αντέξει άλλα οικονομικά μέτρα, σας ζητώ να εξετάσετε άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook