Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον της Μαντόνα επειδή η τραγουδίστρια πρόβαλε φωτογραφία στη διάρκεια συναυλίας της στην οποία η επικεφαλής του κόμματος Μαρίν Λεπέν εμφανιζόταν με σβάστικα στο μέτωπο.

Ο εκπρόσωπος του Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι το κόμμα θα καταθέσει αγωγή για προσβολή προσωπικότητας την επόμενη εβδομάδα σε δικαστήριο της Μπομπινί, κοντά στο στάδιο Stade de France, όπου το βράδυ του Σαββάτου η Μαντόνα πρόβαλε την φωτογραφία στη διάρκεια συναυλίας της.

Η εικόνα της Λεπέν, η οποία ήρθε τρίτη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, εμφανίστηκε σε βίντεο κλιπ που προβλήθηκε σε γιγαντοθόνη, μαζί με άλλες γνωστές προσωπικότητες, όπως ο πάπας Βενέδικτος, ο Χόσνι Μουμπάρακ και ο Αδόλφος Χίτλερ. Το βίντεο κλιπ συνόδευε το τραγούδι «Nobody knows me» («Κανένας δεν με γνωρίζει»).

Η εικόνα της 43χρονης Λεπέν με το ναζιστικό σύμβολο στο μέτωπο σόκαρε το κοινό. Ήδη η τραγουδίστρια είχε προκαλέσει την Λεπέν προβάλλοντας την ίδια φωτογραφία σε συναυλία της στο Τελ Αβίβ τον Μάιο.

Το κόμμα είχε προειδοποιήσει ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον της 53χρονης Μαντόνα αν επαναλάμβανε την προβολή της φωτογραφίας στη συναυλία της στη Γαλλία, στο πλαίσιο της περιοδείας της με τίτλο MDNA.

Ο Φιλιπό χαρακτήρισε την κίνηση «πολύ μεγάλη προσβολή».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε τα πάντα στο όνομα της διασκέδασης, του να κάνεις τον κόσμο να μιλάει για σένα ή να βγάλεις μερικά χρήματα», είπε ο ίδιος κατηγορώντας την Μαντόνα ότι «προσπαθεί να προσελκύσει κόσμο στις συναυλίες της».

protothema.gr