Έρευνες για τον εντοπισμό κυκλώματος παραχαρακτών που διοχετεύουν πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά της Κατερίνης κάνουν οι αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, μετά την σύλληψη ενός αλλοδαπού και ενός Έλληνα που φέρονται ότι διακίνησαν σε μαγαζιά «πέτσινο» χρήμα.

Στα ίχνη των δραστών οδήγησε τους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων, που αντιλήφθηκε αμέσως ότι τα δύο χαρτονομίσματα των 100 ευρώ με τα οποία προσπάθησε να τον πληρώσει ένας 25χρονος Βούλγαρος, ήταν πιστές απομιμήσεις γνήσιων αλλά η πλαστότητά τους ήταν εμφανής.

Ο νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κατερίνης, όπου υποστήριξε ότι τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα του τα είχε δώσει ένας 41χρονος Έλληνας, ως αμοιβή για εργασίες που είχε κάνει στο σπίτι του.

Ο 41χρονος εντοπίστηκε αμέσως και συνελήφθη, αλλά και αυτός ισχυρίσθηκε κατά την προανάκριση πως είχε πάρει τα χρήματα από άλλον κάτοικο της πόλης. Ωστόσο, και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Τώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ακολουθήσουν το… δρομολόγιο των πλαστών ευρώ, με την ελπίδα ότι θα εντοπίσουν αυτόν ή αυτούς που τα έφτιαξαν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook