Τις πολιτικές αποφάσεις για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, όπως είναι το πακέτο των νέων μέτρων, το νέο μεσοπρόθεσμο για τη διετία 2013-2014 και το νοικοκύρεμα της δημόσιας διοίκησης με στόχο να μειωθεί κατά 30%, αναμένεται να λάβουν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του κλιμακίου της τρόικας για την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την τρόικα ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές, ώστε να τεθεί η βάση της επαναδιαπραγμάτευσης σε πολιτικό επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας αναμένεται να παρουσιάσει δύο σενάρια για την περικοπή των 11,5 δισ. ευρώ: το πρώτο θα προβλέπει τη λήψη των μέτρων με τα σημερινά δεδομένα τη διετία 2013 – 2014 και το δεύτερο θα είναι πιο αισιόδοξο, καθώς θα περιλαμβάνει την επιμήκυνση κατά δύο έτη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα εξετάσουν τα ισοδύναμα μέτρα, αλλά και τον κατάλογο με τις προτάσεις των υπουργών για το νοικοκύρεμα των υπουργείων και τα πρόσωπα για τη στελέχωση του κρατικού τομέα.

Στόχος είναι η αποφυγή περαιτέρω μειώσεων σε μισθούς, καθώς και η αποφυγή απολύσεων στο Δημόσιο.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει από τους υπουργούς να ετοιμάσουν συγκεκριμένο σχέδιο για το ποιες υπηρεσίες μπορούν να καταργηθούν, να συγχωνευτούν ή να αλλάξουν λειτουργία με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ορθότερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν, επίσης, οι προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Μεταξύ αυτών είναι η πληρωμή κατά 50% των κληρικών από το κράτος και η επιβολή πλαφόν στην ανώτατη σύνταξη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook