Εκατοντάδες βρέφη βρίσκονται νεκρά στο Πακιστάν και ο αριθμός ολοένα αυξάνεται, σε μια χώρα όπου τα παιδιά που γεννιούνται εκτός γάμου είναι καταδικασμένα και η μοιχεία τιμωρείται με τη θανατική ποινή. Μόνο μέσα στο 2010, εγκαταλείφθηκαν ή σκοτώθηκαν στη χώρα περίπου 1.200 βρέφη.

Μέσα σε μια χωματερή στο Καράτσι βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες δύο νεογέννητα βρέφη, όπως και εκατοντάδες άλλα στο Πακιστάν, όπου η οικονομική κρίση σπρώχνει όλο και περισσότερες οικογένειες στην βρεφοκτονία.

Περίπου 1.200 βρέφη εγκαταλείφθηκαν ή σκοτώθηκαν στο Πακιστάν το 2010, 999 το 2009 και 890 το 2008, σύμφωνα με το Ίδρυμα Έντχι στο Καράτσι. Τα πιο πολλά από αυτά τα βρέφη έζησαν λιγότερο από μια εβδομάδα. Μόνο τον Δεκέμβριο του 2010, το Ίδρυμα Έντχι βρήκε 40 νεκρά βρέφη σε χωματερές ή υπονόμους.

\”Μην τα σκοτώνετε, αφήστε τα εδώ\”, γράφει αφίσα έξω από τα γραφεία του ιδρύματος, το οποίο έχει διαμορφώσει μια αίθουσα με κούνιες για τη φιλοξενία των βρεφών. \”Οι άνθρωποι ξεφορτώνονται τα παιδιά γιατί τα θεωρούν παράνομα, όμως πάνω απ\’ όλα είναι αθώα και δεν ζητούν παρά μόνο αγάπη\”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμπντούλ Σατάρ Έντχι, ιδρυτής αυτή της μη κυβερνητικής οργάνωσης και ο σημαντικότερος φιλάνθρωπος της χώρας.

Ο διευθυντής του ιδρύματος Ανουάρ Κάζμι, αναφέρει δεκάδες φρικιαστικά περιστατικά, όπως αυτό ενός βρέφους έξι μηνών που βρέθηκε στραγγαλισμένο και καμένο και ένος άλλου που λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου μετά τη διαταγή ενός ιμάμη, ο οποίος αμέσως μετά εξαφανίστηκε.

Το 90% των παιδιών που βρίσκει νεκρά το ίδρυμα είναι κορίτσια, επισημαίνει ο Κάζμι. \”Ο αριθμός των βρεφοκτονιών κοριτσιών έχει αυξηθεί υπερβολικά\” εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών, τις οποίες επιδείνωσαν οι καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου καλοκαιριού, εξηγεί ο ίδιος.

Στο Πακιστάν, τα κορίτσια θεωρούνται ως ένα αβάσταχτο βάρος για τις οικογένειες, οι οποίες πρέπει να δαπανήσουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο ρουπίες (8.900 ευρώ) για να παντρέψουν τα κορίτσια τους.

Η άμβλωση απαγορεύεται στο Πακιστάν, και επιτρέπεται μόνο όταν απειλείται η ζωή της μητέρας. Ορισμένοι θεωρούν ότι η νομιμοποίηση των αμβλώσεων θα μειώσει τον αριθμό των βρεφοκτονιών και θα σώσει πολλές γυναίκες που γεννούν στους δρόμους και πεθαίνουν.

enet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook