Mια μικρή, ανεπαίσθητη βελτίωση εμφανίζουν στις τιμές τους τα ελληνικά ομόλογα και το ερώτημα είναι αν πρόκειται για κάποιο «κτίσιμο» θέσεων ή απλώς για trading ξένων επενδυτών. Χθες για παράδειγμα, το ελληνικό ομόλογο λήξεως 2023 είχε τιμή 19,45 με απόδοση 24,47% – ενώ η χαμηλή του τιμή ήταν 15.

Σύμφωνα με στέλεχος dealing room ελληνικής τράπεζας, «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένα ενδιαφέρον από επενδυτές, σιγά- σιγά, δίχως να αφορά μεγάλα ποσά. Επειδή έχουμε δει τα χαμηλά δεν αποκλείεται να δούμε κι ένα μικρό ράλι στην τιμή».

Από την άλλη πλευρά, το ενδιαφέρον ορισμένων ξένων επενδυτών τον Ιούνιο ήταν αποκλειστικά για trading καθώς funds – όπως το Adelante asset Management – είχε αγοράσει ομόλογα σε τιμές 12, 13 θέλοντας να ρευστοποιήσει αργότερα σε τιμές 16,17 «κλειδώνοντας» τα κέρδη του.

Εν όψει Τρόικας

Εν όψει των συναντήσεων με την Τρόικα και μιας πιθανής επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι κάποιοι επενδυτές ποντάρουν σε μια νέα ελληνική συμφωνία προκειμένου να αποκομίσουν γρήγορα κέρδη, επισημαίνει το protothema.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook