Τελευταία ενημέρωση: 20:45

Υπό  έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Πλάτανος και Σφηνάρι στην Κίσαμο Χανίων.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική  έκταση προκάλεσε έντονη  ανησυχία στις αρχές λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούσαν από νωρίς 12 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και 20 άνδρες από τον σταθμό του Καστελίου, αλλά και από την Π.Υ των Χανίων, καθώς και ένα τρία υδροφόρα όχηματα,το ένα  του δήμου Χανίων, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχε ένα πεζοπόρο τμήμα από το Ηράκλειο, ενα από τα Χανιά και μέχρι αργά το απόγφευμα και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίο όμως σταμάτησε τις ρίψεις νερού εξαιτίας των ιχυρών αναταράξεων από τους ισχυρούς ανέμους.

Σημειώνεται πως στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν και κατοικοι της περιοχής με μέσα τα οποία διαθέτουν.

Η φωτιά ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών υπηρεσιών από Χανιά, Βρύσες αλλά και Ρέθυμνο, δεν απέιλησε κατικοιμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις η πυρακγιά κατεκαψε περίπου στα 300 στρέμματα χορτολιβαδικής δασικής και γεωργικής έκτασης.

Πάντως 5 οχήματα της Π.Υ με το ανάλογο προσωπικό θα παραμείνουν στην περιοχή για να αποτρέχουν τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς!

Νωρίτερα πυρκαγιά είχε ξεσπάει και στην περιοχή της Κουντούρας στο Σέλινο. Χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook