Σε ισχύ για δεύτερη χρονιά τίθεται τα η πιλοτική δράση για την στήριξη του λιανικού εμπορίου,  η οποία υλοποιείται  από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Ο.Λ.Η. Α.Ε, μέσω του  ευρωπαϊκού προγράμματος REINPO RETAIL.

Πρόκειται για  προωθητικό πρόγραμμα προσέλκυσης περισσότερων τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας. Απώτερος στόχος της δράσης αυτής είναι η αύξηση της επισκεψημότητας των τουριστών στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου και η τόνωση της εμπορικής κίνησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Αύριο  Πέμπτη (19/07) ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Θωμάς Φορτετσανάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Γιάννης Μπρας θα  επισκεφθούν καταστήματα της πόλης προκειμένου να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες του για τα οφέλη που μπορούν ν’ αποκομίσουν συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα.

Με βάση το πρόγραμμα αυτό:

1.Δημιουργήθηκε νέος επικαιροποιημένος χάρτης της πόλης  στον οποίο περιλαμβάνονται  εκτός των άλλων και οι εξής σημαντικές πληροφορίες:

α)   Η διαδρομή για την είσοδο  του επισκέπτη τουρίστα στην πόλη.

β)   Οι κυριότεροι   εμπορικοί δρόμοι              

γ)  Οι   εμπορικές επιχειρήσεις με το  ειδικό σήμα «Discount Point» οι οποίες παρέχουν ειδικές εκπτώσεις στους επισκέπτες που φτάνουν μέσω   κρουαζιερόπλοιων.

Ο χάρτης αυτός μοιράζεται ήδη από τον ΟΛΗ σε κάθε επιβάτη που επισκέπτεται την πόλη.

2.Δημιουργήθηκαν  ειδικά σήματα «Discount Point» παραδίδονται στις εμπορικές επιχειρήσεις που υπογράφουν σχετική σύμβαση με τον Εμπορικό Σύλλογο.

3.Δημιουργήθηκε επεξηγηματικό φυλλάδιο που περιγράφει με ακόμα πιο αναλυτικό τρόπο τη λειτουργία του νέου εκπτωτικού σήματος.

4.Κατασκευάστηκαν  οκτώ νέες μεγάλες πινακίδες κατεύθυνσης  και τοποθετήθηκαν  στη διαδρομή από το λιμένα προς την πόλη, στις οποίες εμφανίζονται τόσο οι εμπορικοί δρόμοι όσο και το νέο σήμα «Discount Point».

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση παρέχονται  από το Επιμελητήριο Ηρακλείου ( Γεωργία Δημάρη τηλ: 2810 302731 email: [email protected]) και τον Εμπορικό  Σύλλογο  Ηρακλείου. (Δέσποινα Κελεσή, τηλ & fax 2810 226150,  email: info@ emsh.gr ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook