Δεκάδες λίβυοι αντικαθεστωτικοί υποχωρούν σήμερα από τη Μπρέγκα έπειτα από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του καθεστώτος στα περίχωρα της πόλης στα ανατολικά της χώρας, μεταδίδουν ξένοι δημοσιογράφοι.

Οι πιστές δυνάμεις στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι έχουν καταλάβει την κοινότητα αλ Μπίσερ, ανάμεσα στις πόλεις Αλ Ουκάιλα και Μπρέγκα και προελαύνουν πλέον προς την πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται 80 χλμ δυτικά της Ατζνταμπίγια, τονίζουν οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

Οι δυνάμεις τους που φρουρούσαν την Μπρέγκα εγκατέλειψαν την πόλη με οχήματα που κατευθύνονται στην Ατζνταμπίγια, ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο.

Το Σάββατο οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση εναντίον ενός σημείου ελέγχου που διατηρούσαν οι αντικαθεστωτικοί στην περιοχή αλ Ουκάιλα, ανατολικά της πόλης Ρας Λανούφ,

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση και εναντίον της πόλης Μιζουράτα σε μία προσπάθεια να ανακαταλάβουν το τελευταίο οχηρό των αντικαθεστωτικών στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και αντικαθεστωτικοί στο Ρόιτερς.

\”Προσπαθούν να φτάσουν στη Μιζουράτα, τώρα είναι 10 χιλιόμετρα μακριά\”, δήλωσε ένας αντικαθεστωτικός.

\”Ακούμε βομβαρδισμούς. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να πολεμήσουμε\”, πρόσθεσε.

Πάντως, ο γιος του Καντάφι, ο Σάιφ αλ Ισλάμ, δήλωσε σήμερα ότι είναι βέβαιος για τη νίκη των κυβερνητικών στρατευμάτων επισημαίνοντας σε συνεντεύξεις του σε ιταλικές εφημερίδες ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν ανακαταλάβει το \”90% της χώρας\”.

\”Τώρα το 90% της χώρας έχει επανέλθει υπό τον έλεγχό μας και σύντομα όλα θα τελειώσουν δήλωσε σε συνεντεύξεις του στην Corriere della Sera και τη Repubblica.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook