Την παρέμβαση της αστυνομίας στη Χαλυβουργία ζήτησαν «πάνω από 100 εργαζόμενοι», δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου. Στην αντεπίθεση πέρασε το ΠΑΜΕ με σκληρές εκφράσεις κατά της διοίκησης της Χαλυβουργίας, λέγοντας ότι «αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Σε συλλαλητήριο στις 5:30 καλούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε: «Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία. Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου. Να το γνωρίζουν καλά, όλοι αυτό. Ας διερωτηθούν, πάντως, οι Έλληνες για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας».

Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά της διοίκησης της Χαλυβουργίας το ΠΑΜΕ πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι «αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει: «Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ' το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.

» Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν' ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα.

» Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

»Η μεγάλη πλειοψηφία των εργατών και αυτοί που δήθεν έχουν υπογράψει συνεχίζουν τη μάχη ανυποχώρητα, αποφασιστικά για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν.

Παλεύουν κόντρα στα σχέδια του Μάνεση, που έχει στο πλευρό του τη στήριξη με όλους τους τρόπους της τρικομματικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής.

Με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί.

Η νίκη των Χαλυβουργών είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης».

«Ο αγώνας συνεχίζεται» λέει το Σωματείο

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας επιτίθεται κατά των ΜΜΕ που «διαδίδουν ότι η απεργία έληξε» και τονίζει ότι «οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους».

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καταγγέλλει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που διαδίδουν ότι η απεργία στη χαλυβουργία έληξε και το εργοστάσιο λειτουργεί. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα και συκοφαντία των ηρωικών απεργών χαλυβουργών, που συνεχίζουν την απεργία τους.

» Αυτό που συμβαίνει στη χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο είναι ότι το εργοστάσιο είναι ζωσμένο από αμέτρητες δυνάμεις των ΜΑΤ, που έχουν καταλάβει τις πύλες του εργοστασίου προκειμένου να βάλουν μέσα κάποιους διευθυντές μαζί με τη γνωστή ολιγομελή ομάδα απεργοσπαστών για να δείξουν ότι τελείωσε η απεργία.

» Το Δ.Σ. και οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους και καλούν όλους τους εργαζόμενους σήμερα το απόγευμα στις 5.30 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη γέφυρα Ασπροπύργου».

Συλλαλητήριο στη Χαλυβουργία

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ καλούν σε συλλαλητήριο συμπαράστασης την Παρασκευή στις 17.30, στη γέφυρα Ασπροπύργου, δίπλα στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας.

Το ΠΑΜΕ οργανώνει επίσης συλλαλητήριο στις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας στην Ομόνοια.

 

in.gr