Στην περιοχή Κάμπος του Δήμου Κισάμου έχει περιοριστεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης παραδίδοντας στις φλόγες χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις σχηματίζοντας ένα σκηνικό ολοκληρωτικής οικολογικής και οικονομικής καταστροφής.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε, μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι, και Αμυγδαλοκεφάλι έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, σιγοκαίει για τέταρτη ημέρα λόγω διαδοχικών αναζωπυρώσεων ενώ η καταστροφή που έχει προκαλέσει είναι βιβλική καθώς στις φλόγες έχουν παραδοθεί χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, αιωνόβιες ελιές, καλλιέργεις, εκατοντάδες ζώα αλλά και 2 αγροικίες και 2 εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 6 οχήματα, 4 πυροσβεστικά και 2 υδροφόρα οχηματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με συνολικά 10 υπαλλήλους ενώ εκτιμάται ότι σύντομα η πυρκαγιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο καθώς οι ισχυροί βοριάδες που τοπικά έφταναν και τα 9 μποφόρ, έχουν κοπάσει.

Έκτακτη σύσκεψη με επίκεντρο τις καταστροφές από τη φωτιά στην Κίσαμο

Εν τω  μεταξύ, ο Δήμος Κισσάμου συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή των βουλευτών του ν. Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών την Τρίτη 24/7/2012 και ώρα 13.00 μ.μ. στην Τοπική Κοινότητα Κεφαλίου της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση των ζημιών που σημειώθηκαν λόγω της τεράστιας πυρκαγιάς που λαμβάνει χώρα (έστω και σε ύφεση) μέχρι και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Εννιά Χωριών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook