Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια το στυλ έχει εισχωρήσει για τα καλά στα σχεδιαστικά κέντρα των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μοντέλα σαν τα Fiat 500, Citroen DS3, Mini, Smart κλπ ξεφεύγουν από τις κλασικές γραμμές και κεντρίζουν το βλέμμα των περαστικών με την εμφάνισή τους. Και πάλι όμως, είναι τόσα πολλά που κυκλοφορούν στους δρόμους που τελικά γίνεσαι άλλος ένας που θέλει να ξεχωρίσει, χωρίς όμως να το καταφέρει στο 100%.

Μην απογοητεύεσαι. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που μπορούν να σου προσφέρουν τη μοναδικότητα που αναζητάς…

Ίσως δυσκολευτείς βέβαια να φέρεις στην Ελλάδα μια από τις παρακάτω 5 «ρόδες», αλλά αξίζουν την προσπάθεια – για τα χρήματα δεν είμαστε και τόσο σίγουροι.Διάλεξε και πάρε:

Campagna T-Rex 14R

\"\"

Αυτοκίνητο; Μοτοσυκλέτα; Ή μήπως… βάτραχος; Είναι όχημα καναδέζικο, τρίτροχο, με δύο θέσεις σε διάταξη αυτοκινήτου, μοτέρ μοτοσυκλέτας, μπαγκαζιέρες αντί για πορτμπαγκάζ και εμφάνιση… δανεισμένη από το ζωικό βασίλειο.

Πώς είναι στο δρόμο; Όχι και τόσο green: Καμιά 200αριά άλογα φτάνουν στον πίσω τροχό, με την Campagna να ανακοινώνει μέση κατανάλωση λίγο κάτω από τα 10 lt/100 km – μοτέρ Harley είναι αυτό, με 1.400 κυβικά και 6άρι κιβώτιο, ικανά να εκτοξεύσουν το T-Rex στα 100 km/h από στάση σε 4 περίπου δευτ. και να του δώσουν τελική – κρατιέσαι; – 230 km/h.

Aspid GT-21 Invictus

\"\"

Η εμφάνιση προδιαθέτει για κάτι… κακό, πολύ κακό – ή πολύ καλό, αναλόγως πως το βλέπει κανείς. Οι 450 βαυαρικοί ίπποι από τον 4.4 V8 της BMW έχουν να κινήσουν τα μόλις 990 κιλά του GT-21 Invictus και υπόσχονται εκρηκτικές επιδόσεις για το ισπανικό… κουπέ.

Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε λιγότερο από 3 sec και η τελική ξεπερνά τα 300 km/h! Όχι κι άσχημα…

Marussia B2

\"\"

Γνωστή πλέον από τη Formula 1, η Marussia ιδρύθηκε μόλις το 2007 και είναι ο πρώτος κατασκευαστής supercar με ρωσική καταγωγή. Το δεύτερο μοντέλο της μάρκας, το Β2, ξεχωρίζει στο δρόμο σαν… ρώσος μαφιόζος.

«Όπλο» του, είτε ένας 2.8 V6 Turbo, είτε ένας ατμοσφαιρικός 3.5 V6 της Cosworth, με απόδοση 300 έως 420 ίππους. Αυτά είναι τα καλά νέα.

Τα δυσάρεστα είναι πως έχουν ήδη πουληθεί και τα 500 αυτοκίνητα που πρόκειται να κατασκευαστούν – και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η παραγωγή του.

Puritalia 427 Roadster

\"\"

Η άγνωστη στους περισσότερους από εμάς ιταλική Puritalia είχε σαν πηγή έμπνευσης τη Shelby Cobra όταν σχεδίαζε το 427 Roadster, το πιο… γήινο μοντέλο της 5άδας. Και πάλι όμως, το μαγνήτισμα κάθε βλέμματος στο δρόμο είναι εγγυημένο, όπως και οι επιδόσεις.

Για το τελευταίο φροντίζουν οι 455 ίπποι του V8 των 5.000 κυβικών. Αν πάλι αυτοί δεν είναι αρκετοί, υπάρχει και η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 605 ίππων.

Terrafugia Transition

\"\"

Οδηγείς και πέφτεις σε μποτιλιάρισμα; Ανοίγεις φτερά και πετάς… Είναι ακριβά τα εισιτήρια για Ρόδο; Σε μισή ώρα το αυτοκίνητό σου είναι έτοιμο να σε πετάξει μέχρι… το νησί των Ιπποτών.

Η εξέλιξη του Terrafugia Transition έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι δημιουργοί του ψάχνουν τύπους που θέλουν να ξεχωρίζουν και έχουν να διαθέσουν γύρω στα 240.000 ευρώ. Πάντως, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, όντως πετάει!

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook