Ευοίωνες προοπτικές δείχνουν οι αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο καθώς και τα έσοδα Μαΐου από τον τουρισμό. Η έρευνα που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, δημιουργεί ενισχυμένες προσδοκίες για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", κατά τον Ιούνιο φέτος οι αφίξεις από τον τουρισμό σημείωσαν αύξηση της τάξης του 9,7% σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο, καθώς οι τουρίστες έφτασαν τους 329.977 από 300.817 την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Η πρωτοφανής αύξηση των αφίξεων των Ρώσων τουριστών κατά τον μήνα Ιούνιο φέτος φτάνει το 42,1% συγκριτικά με πέρσι. Οι Ρώσοι τουρίστες ανέρχονται στους 80.145 τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού ενώ πέρσι την αντίστοιχη περίοδο έφταναν περίπου στους 56.400.

Στην αύξηση επίσης των αφίξεων τουριστών κατά τον Ιούνιο φέτος συνέτειναν και οι Σουηδοί τουρίστες σημειώνοντας αύξηση 26,2%.

 Θετικά συμβάλλουν και οι αυξήσεις των αφίξεων από τη Νορβηγία κατά 21,2%. Όσον αφορά τις αφίξεις από την Ελλάδα, η έρευνα καταδεικνύει ελαφριά αύξηση στο 1,9%.

Ο παραδοσιακός μας τουρισμός, οι Βρετανοί, παρουσίασε πτώση που φτάνει το 2,1% τον Ιούνιο φέτος σε σχέση με τον Ιούνιο πέρσι.

Πτώση 7,4% σημείωσαν και οι αφίξεις από τη Γερμανία.

Για το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 899.436 από 874.802 σημειώνοντας άνοδο 2,8%.

Εξάλλου, τα τουριστικά έσοδα παρουσίασαν αύξηση 14,5% τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα φτάνοντας στα €214,3 εκατ. Η συγκεκριμένη αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο για τα τουριστικά έσοδα από τον περσινό Ιούλιο.

 

protothema.gr