Έντονα ακούγεται τις τελευταίες ημέρες ότι ο Πλατανιάς θα φέρει στα Χανιά ένα σπουδαίο όνομα ποδοσφαιριστή, που δεν έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε ελληνική ομάδα.
Με δεδομένο ότι πριν λίγο καιρό είχε βγει στη δημοσιότητα το όνομα του Άλντο Ντούσερ έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία μήπως ο Αργεντινός μέσος είναι ο παίκτης με τον οποίο η διοίκηση της χανιώτικης ομάδας πρόκειται να κάνει το μεταγραφικό… μπαμ. 
Ο Άλβαρο Πέδρο Ντούσερ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι γεννημένος στις 22 Μαρτίου 1979 στο Εσκουέλ της Αργεντινής.
Το 1996 ξεκίνησε επαγγελματικά το ποδόσφαιρο από την Νιούελς Ολντ Μπόις και το 1998 μετακόμισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπου πανηγύρισε το πρωτάθλημα Πορτογαλίας το 1999-2000. 
Με 13 εκ. ευρώ η Λα Κορούνια τον έκανε δικό της το 2000, βλέποντας στο πρόσωπό του τον αντικαταστάτη του Μάουρο Σίλβα. 
Στην επταετή παρουσία του στην Ντεπορτίβο μία από τις σκηνές που έχει μείνει χαραγμένη στις μνήμες των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων του κόσμου ήταν αυτή της 10ης Απριλίου 2002 όταν η ισπανική ομάδα αντιμετώπιζε για το Τσάμπιονς Λιγκ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ντούσερ με ένα επικίνδυνο τάκλιν προκάλεσε τη ρήξη του μεταταρσίου στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, με τον Άγγλο σταρ να χάνει λόγω του σοβαρού τραυματισμού το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το 2007 πήρε μεταγραφή στη Σανταντέρ, για να ακολουθήσει η διετία στη Σεβίλλη.
Από το 2010 ανήκει στην Εσπανιόλ, αλλά την περασμένη σεζόν είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλαμπ του Εκουαδόρ.

Είναι τρεις φορές διεθνής με την Εθνική Αργεντινής και 7 φορές με την U-23.

Συζητήσεις από ότι γνωρίζουμε υπήρξαν με το μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, για το αν τελικά γίνει το… μπαμ και έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πλατανιά θα φανεί στην πορεία.
Πάντως κατά το παρελθόν το όνομά του είχε γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ενώ πιο πρόσφατα είχε ακουστεί και για την ΑΕΚ.

Λευτέρης Αντωνακάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook