Με νέο σύνθημα, \’\’ΣΥΡΙΖΑ παντού\’\’, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει τον συντονισμό των αριστερών δυνάμεων σε όλη την Ευρωπαική Ένωση.

Κατά την ομιλία του στο Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην Πορταριά του Πηλίου, εξήγησε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ \’\’σταμάτησε να είναι μια δύναμη καταγγελίας και έγινε δύναμη υπόσχεσης της αλλαγής\’\’.

\’\’Η επιτυχία του κόμματός του θα είναι ένα πυροτέχνημα, το οποίο θα σβήσει, αν στον επόμενο χρόνο δεν υπάρξουν μικροί ή μεγαλύτεροι ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη, αν τον επόμενο χρόνο, δεν έχουμε μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις αλλά και εκλογικές νίκες στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη\’\’, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας, όμως, πως \’\’χρειάζεται συντονισμός, επικοινωνία και κοινή στόχευση. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ένα πυροτέχνημα\’\’. \”Όπως εμείς στην Ελλάδα λέμε \”ΣΥΡΙΖΑ παντού\”, έτσι, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, \”μπορούμε να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ως οργανωτικό σχήμα, αλλά ως μοντέλο συνεργασίας πλουραλιστικής σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και στόχευσης σε μια εναλλακτική προοπτική, θα δούμε λοιπόν αυτό το μοντέλο σε όλη την Ευρώπη να αναδεικνύει ότι η Αριστερά μπορεί να είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα\’\’.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν περιμένει τίποτα από την σημερινή κυβέρνηση, ενώ αντίθετα υπογράμμισε ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα άλλαζε το σκηνικό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη καθώς, όπως είπε, \’\’αν υπήρχε μια σημαντική ελπίδα, όχι για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη και την Ευρώπη, ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, στην διακυβέρνηση\’\’.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook