Μήνυμα συνεργασίας και υποστήριξης της ελληνικής προσπάθειας για έξοδο από την κρίση έστειλε ο Μπιλ Κλίντον σε συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, παρουσία πλήθους υπουργών και Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.

Ο πρώην πρόεδρος  των ΗΠΑ δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει βοήθεια προς την κατεύθυνση για έξοδο από την κρίση.

«Δεν θεωρούμε ότι έχουμε τις απαντήσεις, όμως θεωρούμε ότι μπορούμε μαζί να πετύχουμε κάποια πράγματα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, χαιρέτισε το σχηματισμό της τριμερούς κυβέρνησης και αν και παραδέχθηκε ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποφευχθεί, σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση είναι σημαντικές.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης. «Θέλουμε να ανακάμψουμε με τη βοήθεια του ελληνικού λαού, την στήριξη των Ευρωπαίων, αλλά και των Ελλήνων ομογενών», πρόσθεσε.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη των δύο πλευρών με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και εκπροσώπων Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.

Ο κ. Κλίντον πραγματοποιεί ολιγόωρη επίσκεψη στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει το μεσημέρι σε συνάντηση ομογενών επιχειρηματιών με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook