Διαθέτοντας τέσσερις νέες, άνετες και σύγχρονες, αίθουσες διδασκαλίες και μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά, το Λυκείου Ασημίου. Το νέο κτίριο του σχολείου ολοκληρώθηκε και αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις συνθήκες εκπαίδευσης των νεαρών μαθητών που φοιτούν στο Λύκειο Ασημίου.

Το έργο, με προϋπολογισμό 950.000 ευρώ, είχε τίτλο «Προσθήκη Αιθουσών Διδασκαλίας και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Λύκειο Ασημίου» και αφορούσε την κατασκευή κτιρίου που αποτελείται από ημιυπόγειο, ισόγειο και υμιυπαίθριους χώρους συνολικής έκτασης 538,24 τετραγωνικών μέτρων. Το κτίριο, στο ημιυπόγειο περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, W.C αγοριών και κοριτσιών και αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών, ενώ στο ισόγειο δημιουργήθηκαν τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας και συγκρότημα W.C αγοριών και κοριτσιών.

Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση της ηγεσίας του Δήμου Γόρτυνας για το χαρμόσυνο γεγονός, με τον Δήμαρχο, Νίκο Σχοιναράκη να τονίζει σε δηλώσεις του, πως η αποπεράτωση του νέου κτιρίου του Λύκειο Ασημίου σηματοδοτεί την έναρξή μιας νέας εποχής για την εκπαίδευση του τόπου, καθώς ακολουθούν παρόμοιες παρεμβάσεις και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα της Γόρτυνας. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραλαμβάνουμε σαν δημοτική αρχή, το νέο κτίριο του Λυκείου Ασημίου, ένα έργο που θα επιλύσει τα προβλήματα που υπήρχαν και που αναμφίβολα μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης.

Ένα έργο, που αφορά το πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι του πληθυσμού μας, τη νεολαία, είναι έτοιμο. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης και τον κ. Αρναουτάκη, την πρώην Νομάρχη, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, αλλά και όλους όσους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην υλοποίηση αυτού του έργου» συμπλήρωσε ο κ. Σχοιναράκης.

Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλι του, ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Σταύρος Ξυλούρης, επισήμανε πως ένα σημαντικό έργο για το Ασήμι και την Δημοτική Ενότητα Κόφινα, παραδόθηκε προς χρήση. «Οι κόποι και ο αγώνας όσων οραματίστηκαν και δρομολόγησαν αυτό το σπουδαίο, για την νεολαία, έργο, δικαιώθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης, την Βαγγελιώ Σχοιναράκη αλλά κι όλους όσους συνέδραμαν προκειμένου σήμερα να έχουμε τη χαρά να παραλαμβάνουμε τις νέες υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις του Λυκείου Ασημίου. Πλέον το Λύκειο Ασημίου έχει όλες τις προδιαγραφές και μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.» ήταν τα λόγια του κ. Ξυλούρη.

Από τη μεριά του ο διευθυντής του Λυκείου Ασημίου, Παναγιώτης Σάπιος, δεν έκρυψε κι αυτός την χαρά του για την αποπεράτωση του νέου κτιρίου του σχολείου.

«Το σχολείο μας απέκτησε νέες αίθουσες διδασκαλίας, μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και βοηθητικούς χώρους,  κυλικείο και τουαλέτες καθηγητών – μαθητών και ΑΜΕΑ. Εκκρεμεί η κατασκευή του δημοτικού δικτύου αποχέτευσης και η σύνδεση των τουαλετών και του κυλικείου για να λειτουργεί πλήρως το κτίριο, αλλά και η δενδροφύτευση  στους νέους χώρους που δημιουργήθηκαν. Το κτίριο θα λειτουργεί παράλληλα με το παλιό κτίριο για να καλύπτονται πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες του σχολείου.» επισήμανε στις δηλώσεις του διευθυντής του Λυκείου Ασημίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook