Από το Σεπτέβριο θα πρέπει να αναμένεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να προηγηθεί η έκθεση της τρόικας, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα.

Ο ίδιος εκπρόσωπος δεν σχολίασε το δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο εμφανίζει το ΔΝΤ απρόθυμο να βοηθήσει άλλο την Ελλάδα.

«Πρόκειται για δημοσίευμα του Τύπου, το οποίο δεν σχολιάζουμε. Για την Επιτροπή η στάση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λόγω των διπλών εκλογών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση ότι θα πρέπει να καλυφθούν οι καθυστερήσεις με συγκεκριμένες δράσεις.

Εν όψει και της άφιξης της τρόικας στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάλεσε την Αθήνα να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για να εκπληρώσει τους όρους του σχεδίου διάσωσης.

«Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις, η Ελλάδα πρέπει να τις αναπληρώσει» τόνισε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Bild.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι δεν κάνει παραλληλισμούς ανάμεσα στην κατάσταση στην Ελλάδα και εκείνη στην Ισπανία. «Τα αίτια των κρίσεων στις δύο χώρες είναι εντελώς διαφορετικά. Η ισπανική οικονομία είναι πολύ πιο ανταγωνιστική και έχει μια διαφορετική δομή» ανέφερε και εκτίμησε πως «η χώρα θα σταθεί στα πόδια της ξανά γρήγορα».

 

in.gr