Η συμβολική ανάρτηση για τις  Γαλάζιες Σημαίες 2012 από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 21 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι, στην παραλία του Αλμυρού, που διακρίνεται για το  ιδιαίτερο φυσικό  κάλλος της, παρουσία του κ. Παύλου Δασκαλάκη  υπεύθυνου – εθελοντή από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. 

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει αποσπάσει 23 Γαλάζιες Σημαίες το 2012 και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τρεις πρώτους δήμους  πανελλαδικά.

Στην παραλία του Αλμυρού παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός, ο Αντιδήμαρχος  κ. Μιχάλης Μαρής, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωστής Χριστουλάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Στέργιος Ατσαλάκης,  εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Επιχείρησης Αγίου Νικολάου, κ. Στάθης Βιδάλης , ο Γενικός Διευθυντής   της ΔΑΕΑΝ κ.  Μανόλης Πεπόνης, ο πρόεδρος των καταστημάτων σίτισης και μπαρ  κ. Κωστής Θεοδωράκης  και ο υπεύθυνος  προσωπικού της ΔΑΕΑΝ κ. Γιώργος Κουρίνος.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης δήλωσε για τις γαλάζιες σημαίες  ότι ο Άγιος Νικόλαος επί σειρά ετών καταφέρνει να συμπεριλαμβάνεται στους πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε ασφαλείς παραλίες, ελεγχόμενες και καθαρές. Η μεγάλη αξία των παραλιών της περιοχής μας είναι ότι διακρίνονται για τις εκπληκτικές εναλλαγές του τοπίου και είναι  διαφορετικού χρώματος και θερμοκρασίας, ιδιαίτερης ομορφιάς και αποτελούν το βασικότερο πόρο του τουρισμού μας. Η Δημοτική Επιχείρηση καταφέρνει επί χρόνια να συντηρεί αυτές τις παραλίες και να τις φροντίζει γιαυτό παίρνει και τις γαλάζιες σημαίες.  Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε  ιδιαίτερα όλους τους υπαλλήλους που φροντίζουν για την καθαριότητα και συντήρησή των παραλιών καθώς και τους υπεύθυνους  που με πολύ κέφι και μεράκι προστατεύουν  τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας.

Η Δ.Α.Ε.Α.Ν. δημιούργησε επίσης πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες σε πολυσύχναστες παραλίες και τουαλέτες για ΑΜΕΑ ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει αρκετές περιβαλλοντικές  δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε συνεργασία με οικολογικές οργανώσεις για την προστασία του υγροβιότοπου Αλμυρού κ.α.  Γίνεται ακόμα προσπάθεια να συμπεριληφθούν του χρόνου κι άλλες παραλίες οι οποίες να θα τηρούν τις προδιαγραφές για τη διεκδίκηση και άλλων γαλάζιων σημαιών επεσήμαναν ο κ. Στάθης Βιδάλης και ο κ. Μανόλης Πεπόνης.

Οι βραβευμένες ακτές  στο Δήμο Αγ. Νικολάου είναι 23 και  βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις πρώτους δήμους πανελλαδικά: 1. Σπηλιάδα, 2. Πόρος 1, 3. Πόρος 2, 4. Ελούντα, 5. Πηγαϊδάκια Ελούντας, 6. Σχίσμα, 7. Ελούντα 1, 8. Δρήρος, 9. Χιόνα, 10. Πλάκα, 11. Χαβάνια 2, 12. Άγιος Νικόλαος 1, 13. Άγιος Νικόλαος 3, 14. Αμμούδι, 15. Κιτροπλατεία, 16. Άμμος/Μαρίνα, 17. Αλμυρός, 18. Άμμος/Δημοτική, 19. Πήλος, 20. Αμμουδάρα, 21. Βούλισμα, 22. Άγ. Παντελεήμονας, 23. Μαρίνα Αγ. Νικολάου

Ο κ. Παύλος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στο  Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” αλλά και στην προστασία του σημαντικού υγροβιότοπου της παραλίας του ΑΛΜΥΡΟΥ  υπογραμμίζοντας τα παρακάτω: «Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.

Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook