O Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων πραγματοποίησαν εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας που συνέβη πριν από έναν χρόνο (22-7-2011) στο Όσλο της Νορβηγίας και το νησάκι Ουτόγια, μετά από δολοφονική επίθεση, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 77 ατόμων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε τελετή μνήμης στις 8 το βράδυ του Σαββάτου έξω από το Γιαλί Τζαμισί στο παλιό λιμάνι.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν εκ μέρους του Δήμου Χανίων η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου κ Μαρία Κοκκινάκη, από την Ένωση Ξενοδόχων ο Πρόεδρος της κ Μανώλης Γιαννούλης και η κ Anne Havnor Αναπληρωτής Επικεφαλής της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

\"\"

Τα Χανιά, το βράδυ του Σαββάτου με μια πρωτότυπη εκδήλωση τίμησαν τα θύματα της πόλης του Όσλο και της νησίδας Ουτόγια, ανάβοντας 77 κεριά, όσο και τα θύματα της τραγωδίας , απέδωσαν δε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους αθώους πολίτες της Νορβηγίας.

Μια ενέργεια που αμέσως πήρε τεράστιες διαστάσεις στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα (social media).

\"\"

Χαρακτηριστικό είναι ότι τη σελίδα του Δήμου Χανίων στο Facebook, στην οποία δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες της εκδήλωσης, επισκέφθηκαν πάνω από 10.000 επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, κυρίως όμως από τις Σκανδιναβικές χώρες και τα σχόλια τους ήταν επαινετικά για την πρωτοβουλία που πραγματοποίησαν τα Χανιά.

Ενδεικτικά ο Kjell Bylund από την πόλη Kopervik της Νορβηγίας έγραψε «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μας θυμούνται στην Κρήτη».

«Ναι αλήθεια οι Έλληνες είναι ζεστοί άνθρωποι. Ευχαριστώ πολύ γι \’αυτό!» έγραψε ο Knut Sterri από την πόλη Kopervik της Νορβηγίας.

Η Ellinor Marit Kvalstad ανέφερε «Ήμουν στην Κρήτη στις 23 Ιουλίου του περασμένου έτους. Είναι καλό να αισθανόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συμπάθεια για εμάς»

Η Linn Jeanette Jensen από το Όσλο έγραψε «Ήμασταν στα Χανιά τον περασμένο Ιούλιο και είχαμε νοιώσει τη ζεστασιά των ανθρώπων της»

Τέλος ο Morten Johnsen έγραψε « Σας ευχαριστούμε! Είμαι περήφανος που είμαι φίλος των Χανίων.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook