Στην Αθήνα βρίσκεται ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τσαρλς Κόλινς, ξεκινώντας από τη χώρα μας περιοδεία στην Ευρώπη, προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και στην Ευρωζώνη.

Ο Τσαρλς Κόλινς συναντήθηκε την Τρίτη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, ενώ σήμερα Τετάρτη θα έχει επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα.

Ο Τσαρλς Κόλινς, στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, διακεκριμένος οικονομολόγος, με πολυετή θητεία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επιφορτισμένος με τον τομέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, είναι παλαιός συμφοιτητής και στενός φίλος του Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με Τα Νέα, μετά τη συνάντηση αναμένεται να υπάρξει δήλωση στήριξης προς τον Έλληνα υπουργό, με την οποία θα μεταφέρει και την εμπιστοσύνη του Τίμοθι Γκάιτνερ για την ελληνική προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει τον Αμερικανό αξιωματούχο για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις βασικές προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Κόλινς αναμένεται να μεταφέρει στον Γιάννη Στουρνάρα τις ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης για την όξυνση της κρίσης χρέους στη ζώνη του ευρώ και να παραθέσει τις θέσεις των ΗΠΑ για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε σταδιακά να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να επαναλάβει τη θέση την οποία προ ημερών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ότι δηλαδή οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να είναι πιο επιθετικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο κ. Κόλινς θα αναχωρήσει από την Αθήνα το βράδυ για να μεταβεί στη Ρώμη για διαβουλεύσεις με στελέχη της κυβέρνησης Μόντι.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook