Μετά από 7 μήνες προετοιμασίας και διάδρασης το πρώτο φεστιβάλ που δημιουργείται από το ίδιο το κοινό βρίσκεται προ των πυλών και έρχεται από την Κρήτη!

Όπως ακριβώς τα καλά αρώματα φυλάσσονται σε μικρά μπουκαλάκια, το «ΦεστιβαλάΚι» (από την λέξη Φαιστός = ένδοξος, λαμπρός και την κατάληξη –άκης) είναι μια συλλογική προσπάθεια – εν μέσω δύσκολων καιρών - που φιλοδοξεί να χωρέσει όλη την Κρήτη μέσα σε 2 ημέρες σύγχρονης φεστιβαλικής εμπειρίας με απώτερο σκοπό να προστατεύσει, να αναδείξει και να αναπαράξει τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης εμπνέοντας τις επόμενες γενιές.

Και για όποιους δεν έχουν ακόμη καταλάβει περί τίνος πρόκειται ας δούμε τι σημαίνει και ποιοι συμμετέχουν στο 1ο «ΦεστιβαλάΚι» με αριθμούς:

- 7 μήνες προετοιμασίας σε συνεργασία με το κοινό
- 10 θεματικά πεδία

- 7 συναυλίες με πάνω από 30 μουσικούς μεταξύ των οποίων οι: Ψαρογιώργης, Γεωργία Νταγάκη, μουσικό σχήμα γέρανος – Μ. Φασουλάκη, Γ. Γιανναδάκης, Γ Ζαχαριουδάκης, Γ. Παξιμαδάκης - Ross Daly, Κέλυ Θωμά, Γιώργης Μανωλάκης, Αλέξανδρος Παπαδάκης, Bαγγέλης Βαρδάκης, Λεωνίδας Λαϊνάκης και οι Ετεοκρήτες στα Ριζίτικα
- κρητικούς χορούς με 13 χορευτές από το χοροδιδασκαλείων «Χορωδείον».
- 3 παραδοσιακοί τεχνίτες «εν δράσει» (μαχαίρι / στιβάνι / κρητική φορεσιά)
- 10 εικαστικοί
- 18 γραφίστες
- 15 φωτογράφοι
- 6 ταινίες για την Κρήτη
- Δεκάδες εκδόσεις με σημείο αναφοράς την Κρήτη
- 14 μαντιναδοπλέκτες
- 14 ώρες «Κρητικής» εμπειρίας μέσα σε 2 ημέρες

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πώς θα έρθετε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ στο www.festivalaki.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στο δισκοπωλείο «Αεράκης» και στον «Ελευθερουδάκη» (από 7,5€ / ημέρα)

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιουλίου στη Πύλη Βιττούρι (περιοχή Βίγλα - πάνω από το πάρκο Γεωργιάδη)