Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Αγροτική Τράπεζα, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Επιτροπής.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, επικαλούμενοι σχετικά δημοσιεύματα, «η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να αποφασίσει, αν δεν έχει αποφασίσει ήδη, τον τεμαχισμό της Αγροτικής Τράπεζας σε 'κακή' και 'καλή' τράπεζα με την εκχώρηση της τελευταίας σε ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «απολύτως απαράδεκτες αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ελληνική οικονομία και ειδικότερα τον αγροτικό πληθυσμό» και τονίζουν ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να προχωρά σε τέτοιου είδους μείζονες αποφάσεις και μάλιστα ερήμην της Βουλής, που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας».

«Ζητάμε την άμεση, πριν τη λήψη οποιασδήποτε κυβερνητικής απόφασης, σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να προσέλθει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών και να ενημερώσει για το κρίσιμο θέμα της ΑΤΕ και το μέλλον της σύμφωνα με το άρθρο 41Α, παράγρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής» καταλήγουν στην επιστολή.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Βαλαβάνη Νάντια, Γάκης Δημήτρης, Γελαλής Δημήτρης, Δερμιτζάκης Κώστας, Διακάκη Μαρία, Διαμαντόπουλος Βαγγέλης, Ιγγλέζη Κατερίνα, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Σαμοΐλης Στέφανος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Τσακαλώτος Ευκλείδης.

 

in.gr